Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

DARP

En marxa el Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim

query_builder   4 desembre 2019 13:37

event_note Nota de premsa

En marxa el Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim

La consellera Teresa Jordà insisteix en la importància d’impulsar actuacions que afavoreixin la participació de les dones del món rural i marítim en espais públics i de presa de decisions

El Consell promourà actuacions per fomentar la formació específica dirigida a l’economia del coneixement, l’emprenedoria i la integració de les dones al món rural

DARP
La consellera Teresa Jordà amb les participants a l'acte de constitució del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim

“La composició del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim és una mostra més de la voluntat del Departament d’Agricultura d’escoltar la veu de les dones del sector i d’incorporar de manera transversal la visió de gènere en totes les polítiques desplegades per la conselleria”. Així s’ha expressat la consellera Teresa Jordà en el decurs de l‘acte de constitució d’aquest nou òrgan que ha tingut lloc avui al Palau de la Generalitat.

El Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim s’ha constituït com un nou organisme que vol establir un marc de relacions formals i efectives entre el Departament d'Agricultura i les recentment creades Associació Catalana de Dones de la Mar i Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya.

“Amb la posada en marxa del Consell Assessor es vol articular una espai d’interacció i sinergies per impulsar actuacions que posin en valor la funció de les dones en el sector agroalimentari, en el desenvolupament rural i marítim el seu apoderament en la presa de decisions en els diferents àmbits”, ha explicat la consellera d’Agricultura.

Aquest nou òrgan estarà integrat per 6 dones de l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya, 3 de l’Associació Catalana de Dones de la Mar, i comptarà com a vocals amb les persones titulars de la presidència de l’Institut Català de la Dona del Departament de la Presidència  i de la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball,  Afers Socials i Família, i una representant membre del Consell Nacional de les Dones de Catalunya.

Properes actuacions

Per afavorir el desenvolupament de la dona al medi rural i marítim, el Consell promourà actuacions per fomentar la formació específica dirigida a l’economia del coneixement, l’emprenedoria i la integració de les dones al món rural. En aquest sentit, s’ha demanat a les representants del Consell la seva participació en l’execució del pla pilot del programa de mentoratge professional, per tal de d’atraure nous talents al camp, sobretot, talent femení, i en l’elaboració d’un projecte expositiu sobre les tasques que duen a terme les dones en aquests sectors.

La seva aportació també serà tinguda en compte en l’elaboració del nou Programa de Dones del Món Rural i Marítim i en la incorporació de la perspectiva de gènere al nou Pla de Desenvolupament Rural.

La dona rural constitueix un eix estratègic per al desenvolupament rural, i la seva qualitat de vida té un impacte directe en la vertebració social del territori i de l’economia agrària. És un dels reptes més importants de la igualtat d’oportunitats. 

A la Catalunya rural, que és el 90% del territori, hi viuen actualment gairebé 1 milió de dones. Es quantifica l’ocupació en el sector agrari en un 20% de dones davant d’un 80% d’homes. I, en l’àmbit de la pesca, la dona representa encara no un 1%. A Catalunya, hi ha 49.000 explotacions agràries i una tercera part són titularitat de dones.

1  

Imatges

Fotografia de grup de la consellera Jordà amb les components del Consell Assessor de les Dones del Món Rural i Marítim

Fotografia de grup de la consellera Jordà amb les components del Consell Assessor de les Dones del Món Rural i Marítim 2255

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia