• Té com a objectiu posar en contacte professionals de les administracions i les entitats socials que es dediquen a assessorar famílies en risc d’exclusió social i a mediar amb els seus creditors.

 

  • Mediem busca sumar experiències, multiplicar esforços i coneixements, i compartir bones pràctiques per posar-les a disposició de la comunitat.
Mediem habitatge fornt

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha impulsat la plataforma Mediem per afavorir i potenciar la col·laboració entre els professionals que treballen en l’àmbit de la mediació en matèria d’habitatge. És la primera plataforma amb aquestes característiques que existeix a l’estat espanyol i compta amb la col·laboració de col·legis professionals, universitats, administracions locals i entitats que treballen en aspectes relacionats amb l’habitatge.

 

Amb la implantació de Mediem s’acompleix un dels objectius del Pla de Govern per a la XII legislatura, en el seu apartat de protegir i facilitar el dret d’accés i la conservació de l’habitatge, per a evitar el risc d’exclusió social. La Plataforma Mediem és una eina per a la millora de la gestió dels casos de potencial desnonament emparats per la normativa de mediació.

 

La voluntat de la iniciativa, empresa per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya,  és crear una comunitat virtual  que permeti compartir  coneixements, bones pràctiques, novetats legislatives, recursos i jornades destinats a professionals dedicats a l’assessorament i la mediació per a la manteniment de la tinença de l’habitatge de les famílies en risc d’exclusió residencial.

 

Durant el mes de desembre la plataforma Mediem s’anirà presentant per tot el territori català per tal que els professionals que hi tindran accés i que l’han de nodrir i fer créixer tinguin la formació necessària per poder fer ús de la plataforma.

 

Mediem és una plataforma dinàmica que compta amb diversos apartats que aniran creixent amb les aportacions dels professionals que hi tenen accés. Hi ha la part de Comunitat, on es compartiran experiències, els Destacats, amb un recull de les notícies més importants del mes, un apartat de Normativa, on compartir i assessorar-se de tots els aspectes referents a la legislació aplicable,  una Agenda d’actes d’interès per a la comunitat i un apartat de FAQS.

 

El director adjunt de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, ha volgut destacar en la presentació de la Jornada a Barcelona que la posada en marxa de Mediem és una fita important perquè “hem estat pioners en mediació hipotecària, amb la creació d’Ofideute, ja fa 10 anys, que actualment compta amb 79 oficines repartides per tot el territori català, algunes d’elles (46) fruit dels convenis signats amb les Diputacions. Està clar que Ofideute ha vingut per quedar-se. Ara, un cop més, la Generalitat impulsa, de manera pionera, una plataforma xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge perquè siguin els professionals del sector els qui la facin créixer i comparteixin el seu saber, els coneixements i les experiències. Volem que sigui una eina interactiva i serveixi per enriquir la mediació”. Fornt ha fet una crida als assistents perquè s’adhereixin a la plataforma i hi participin per fer que la mediació sigui “una manera més d’evitar l’exclusió residencial”.

 

A la presentació de la plataforma que s’ha fet avui a Barcelona, hi han assistit  prop de 150 persones representants d’ajuntaments, consells comarcals i altres institucions de la demarcació de Barcelona. En els propers dies es faran sessions a Girona, Lleida i Tarragona per atendre els tècnics de tot el territori.

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 333

Fotografia

Fotografia 182

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 325