Direcció General de Comunicació

El Govern reconeix els mèrits laborals de 15 persones i 5 entitats amb les medalles i plaques al treball President Macià 2019

El Govern reconeix els mèrits laborals de 15 persones i 5 entitats amb les medalles i plaques al treball President Macià 2019

query_builder   10 desembre 2019 13:42

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix els mèrits laborals de 15 persones i 5 entitats amb les medalles i plaques al treball President Macià 2019

El Govern reconeix els mèrits laborals de 15 persones i 5 entitats amb les medalles i plaques al treball President Macià 2019

  • El Govern ha acordat concedir la Medalla al treball President Macià 2018 a 15 persones i la Placa al treball President Macià 2019 a 5 entitats
  • Aquests guardons reconeixen persones que hagin destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball

El Govern ha acordat atorgar la Medalla al treball President Macià a quinze persones i la Placa al treball President Macià a cinc entitats. Aquests guardons reconeixen persones que hagin destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball.

 

Així mateix, reconeixen empreses o organitzacions que hagin destacat en alguna de les categories de seguretat i salut en el treball; igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; responsabilitat social empresarial; foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat.

 

Les medalles i plaques al treball President Macià es van crear l’any 1938 i són obertes a qualsevol persona o entitat.

 

Medalles al treball President Macià

El Govern ha acordat atorgar la Medalla al treball President Macià a les persones següents:  

Santiago Berenguer Batet

Nascut a Santa Coloma de Queralt, el 12 de setembre de 1948. A la dècada dels 60 va ser director de la Caixa Rural a l’oficina de Santa Coloma de Queralt. i el 1964 va començar a treballar a la cooperativa, després d’abandonar Caixa Rural ja absorbida per Caja Madrid, de la qual serà director fins a la seva jubilació. Durant aquest període, la cooperativa va augmentar els serveis i es va fusionar amb d’altres. L’any 2006 va ser elegit president de Cotecnica en representació de Coperal, cooperativa de segon grau. I l’any 2010, va ser vicepresident de l’Associació de Seccions de Crèdit de Catalunya.

 

 

Carmen Berlabé Jové

Nascuda a Lleida (La Noguera) el 7 de juliol de 1957. L’any 1988 va estudiar la carrera d’Història de l’art, formació i passió que l’ha portat a dedicar-se a un dels camps més importants com a conservadora de museus i també com a investigadora. L’any 2002 va assolir la categoria professional de Conservadora (tècnica superior de museus-tècnica conservador).

La seva trajectòria s’ha caracteritzat per la defensa rigorosa i constant del Patrimoni del Museu de Lleida (inclòs també l’antic Museu Diocesà), des de la legalitat i la legitimitat atesa la seva doble formació en Dret i Història de l’Art, i l’experiència adquirida com a conservadora de museu, càrrec que ocupa actualment.

Professional de reconegut prestigi pels seus coneixements, estudis,  investigacions i obres publicades, compagina la seva tasca professional amb la docència universitària. L’any 2018 va publicar la seva tesi doctoral, “Del Museu Diocesà al Museu de Lleida. Formació i legitimitat del seu patrimoni artístic”, una obra cabdal per al Museu de Lleida i la prova més important aportada per la part catalana, Bisbat i Museu de Lleida, davant la demanda judicial presentada pel bisbat de Barbastro-Montsó i el Govern d’Aragó, reclamant els béns procedents de les parròquies de la Franja que havien format part del Bisbat de Lleida abans de la seva segregació l’any 1995.

Julián Casado Paniagua

Nascut a Barcelona el 12 de desembre de 1950. És membre fundador i director general de Costaisa i Costaisa Group, amb més de 50 anys de trajectòria liderant projectes de transformació digital, i que avui està integrada per prop de 500 professionals. Professor de nombroses institucions i ponent habitual a ESADE, va ser president del Comitè de Telecomunicacions de SEDISI, actualment AMETIC.

Des de la fundació de Costaisa l’any 1968, ha ocupat diversos càrrecs fins a arribar a ser director general l’any 2006, que continua exercint i compagina amb la participació en els diferents òrgans d’administració i governança de Costaisa Group.

Casado va liderar el primer projecte de transmissió de dades per microones a Espanya, i ha participat en nombrosos projectes pioners en R+D i desenvolupament sobre arxiu electrònic, multimèdia, edició electrònica i punts d’informació i quioscos virtuals.

Pere Colell Vilajosana

Nascut a Manresa el 19 d’abril de 1949. Militant del sindicat CCOO, on ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat fins a arribar a ser secretari de Política Industrial de la Federació d’Indústria de CCOO Catalunya, Pere Colell es va formar com a especialista mecànic a l’Escola de Formació Professional de Solsona, a més de fer estudis de peritatge industrial a l’Acadèmia Europa- Escola Industrial.

Treballador a diverses empreses del sector industrial, l’any 1976 Colell va tenir un paper destacat en la vaga de la Motor Ibérica, una de les grans vagues del període de la transició per l’abast del conflicte.

En l’estructura sindical de CCOO del metall, ha estat un referent en l’àmbit de la política industrial, en el seguiment dels expedients de regulació d’ocupació derivats de reestructuracions metal·lúrgiques, i ha contribuït al desenvolupament d’una tasca d’anàlisi de la realitat sectorial i territorial de la indústria a Catalunya.

Domènec Espadalé Vergés

Nascut a Sant Joan Les Fonts, l’11 de gener de 1941

Amb estudis de peritatge mercantil i de direcció financera a ESADE, Domènec Espadalé ha acumulat una llarga experiència professional com a president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona. Entre altres responsabilitats, destaquen la de president del Comitè Executiu de la Fira de Girona, Associació de les comarques gironines per a l’Arbitratge (TAG), de Servicios Complementarios  Fitosanitarios SA, i de les empreses GRUP Transports Minguet, Horpisa i CYCOSA.

Jordi Esteller i Bel

Nascut a Barcelona el 6 de maig de 1945. Llicenciat en Psicologia, Jordi Esteller va treballar a l’administració de personal de l’empresa Hispano OIivetti, S.A entre els anys 1959 i 1967. Posteriorment, exercint funcions en el camp dels recursos humans i relacions laborals, va arribar a ser el director de Recursos Humans  d’Ames Group, S.A.

En representació d’AMES, l’any 1974 va participar en la fundació de l’organització patronal SEFES, Associació Empresarial del Baix Llobregat, i, posteriorment, l’any 1997 en la fusió de les associacions empresarials PIMEC i SEFES.

Maria Giralt Castells

Nascuda a Barcelona el 22 d’agost de 1958. Des dels 19 anys treballa pels drets de les persones LGBTI. L’any 1977 va organitzar el primer Col·lectiu de Lesbianes de l’estat espanyol, dins d’una organització homosexual, el Front d’Alliberament Gai de Catalunya.

Fundadora de l’associació Gender and LGTB Lab, que desenvolupa dues activitats principals: Gayles.tv i Aequalis. És vicepresidenta de l’Associació Catalana d’Empreses LGTBI (ACEGAL), entitat impulsora del Pride Barcelona i de l’eix comercial Gaiexample.

Josep Herms i Mateu

Nascut a Avinyó l’11 de gener de 1920. Mentre estudiava batxillerat a Manresa, va esclatar la Guerra Civil i va ser reclutat per formar part de la Lleva del Biberó. A l’Escola Industrial de Terrassa, es va graduar en l’especialitat de química l’any 1943, i de mecànica l’any 1945.

Va Iniciar la seva activitat professional com a tècnic de laboratori a Butsems i Cia. de Barcelona, empresa que es dedicava a fer prefabricats per a la construcció. A finals de 1946 va començar a treballar de tècnic químic a la Compañia Fabril de Carbones Eléctricos, S.A. (CFCE), empresa localitzada a Boades (Castellgalí), l'exemple industrial més genuí de l'aplicació de la segona revolució tecnològica a la Catalunya Central.

Va exercir la seva professió a CFCE fins al 1986, any de la seva jubilació. Durant aquests gairebé quaranta anys de dedicació a la feina va desenvolupar diverses tecnologies per a la millora dels carbons elèctrics que s'utilitzaven per a les màquines de projectar cinema, piles, elèctrodes, maó refractari, etc.

Jaume Lanaspa Gatnau

Nascut a Barcelona el 5 de novembre de 1944. Llicenciat en Ciències Econòmiques, va ser director regional i general adjunt de a BANKUNIÓN des de 1978 a 1981.

Entre 1981 i 1984, a l'Argentina, va treballar com a conseller-director financer de Covimet i Coviares, empreses concessionàries d'autopistes.  En tornar a Espanya, va ser director regional al Banco Urquijo Unión, i posteriorment conseller-director general a CaixaBank-France, a París, entre 1988 i 1995.

Des de 1995 al 2003, va ser director general d'AUCAT i, posteriorment, d'ACESA. Al 2003 es va reincorporar a ”La Caixa" com a director de recursos humans, fins al març de 2008. Entre aquesta data i l'octubre de 2014 va ser director general de la Fundació ”La Caixa". Des de novembre de 2017 és Patró de la Fundació PIMEC.

José Martín Vives Abril

Nascut a Barcelona el 30 de maig de 1956. Amb estudis de ciències econòmiques, José Martín Vives té formació en relacions laborals, política industrial, contractació pública i responsabilitat social de les empreses. L’any 1978 va col·laborar amb el Gabinet econòmic de Comissions Obreres de Catalunya.

L’any 1992 es va integrar al Gabinet Jurídic de la UGT Catalunya on va participar en la negociació i resolució de grans conflictes de destacades empreses.Des de 2007 representa a la UGT de Catalunya en diferents organismes com el Consell de Relacions Laborals i el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, entre altres.

José Vicente Marzal Martínez

Nascut a València el 25 de setembre de 1940. Llicenciat en Dret, va opositar al Cos Nacional de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Barcelona on va obtenir plaça (1967) i hi va romandre fins a la seva jubilació l’any 2010.

Com a inspector de Treball i cap de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Barcelona, va participar en la modernització de la Inspecció de Treball de Barcelona i va influir en el Sistema Nacional tant en la gestió administrativa com en la pròpia actuació inspectora oberta a l’Autoritat Laboral i al control liquidador.

Va ser preparador d’inspectors/ores de treball, i respecte de la seva activitat laboral contra la corrupció va ser el descobridor de l’anomenat “Frau de la Seguretat Social” de l’any 1982 amb més de 15 persones condemnades, entre elles 2 inspectors de treball, funcionaris de la Tresoreria, empresaris i assessors en xarxa. La quantificació del frau va arribar als mil milions de les aleshores pessetes de recaptació directa i una quantitat propera d’indirecta.

Rosa Mendoza González

Nascuda a Juancalillo de Gáldar (Gran Canaria) l’11 de maig de 1938. Després de formar-se en Magisteri a l’Escola Normal (Palma de Mallorca) i en Magisteri en llengua catalana, Rosa Mendoza va desenvolupar una trajectòria laboral com a professora-educadora a l’Escola Bell-lloc de la Roca del Vallès; Escola de les Filles de la Caritat de Barbastro (Osca); Patronat Social d’Obreres de Barcelona; Escola de Vilanova i la Geltrú; i a l’Escola de la Fundació Sant Vicenç de Paül de Figueres.

Un cop jubilada de la tasca de mestra i des de l'any 2008 fins avui, dedica tota la seva atenció diària als adolescents i joves del Servei d'Intervenció Socioeducativa, centre obert, de KSAMEU de la Fundació Sant Vicenç de Paül de Figueres. En l'actualitat Rosa Mendoza desenvolupa una vida activa en el món associatiu a la ciutat de Figueres.

Pere Nieto Sierco

Nascut a Queralbs el 29 de juny de 1943. Format a l’Escola d’Administració d’Empreses (ESADE) en els àmbits comercial i estratègic, Pere Nieto va obrir el seu propi negoci relacionat amb els amplis coneixements del món dels congelats.

Pastisart fabrica massa crua ultracongelada per a croissants i tota mena de pastisseria. Especialitzada en ultracongelació (-40 graus sota zero) de productes de brioixeria, Pastisart compta amb un equip humà format per més de 250 professionals, unes instal·lacions de 17.000 m2 a Roda de Berà, i els seus productes es distribueixen a Espanya i s’exporten a Portugal, Itàlia i Estats Units entre altres països.

Xavier Pedrós i Cortasa

Nascut a la Sentiu de Sió el 20 de febrer de  1955. Diplomat en Sociologia l’any 1984, i mestre a l’Escola de Magisteri de la Universitat Autònoma de Barcelona, al llarg de la seva trajectòria professional ha participat en jornades i seminaris de formació, especialment en el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, relacionats amb la intervenció amb joves i adults amb mesures penals.

Des de l’any 1983 fins a l’any 2019, Xavier Pedrós va treballar al Departament de Justícia. Durant els anys 1983-1986, com a educador social en el Centre d’Observació de Menors i, posteriorment, en el període 1986-2019, com a tècnic d’execució penal a la Comunitat i Justícia Juvenil, donant suport socioeducatiu a joves amb mesures penals de Sant Boi de Llobregat i altres ciutats del Baix Llobregat.

Mª Rosa Terradellas Piferrer

Nascuda a Girona, el 16 de març de 1954. Professora d’EGB (especialitat Educació infantil) i llicenciada en Filosofia i Lletres, Mª Rosa Terradellas ha estat directora en docència universitària i professora de postgraus d’especialització en educació infantil, entre altres responsabilitats universitàries formatives.

La seva trajectòria laboral ha passat d’exercir càrrecs com el de directora de parvulari de l’Escola Sant Jordi de Pineda de Mar, entre 1978 i 1982), a professora titular de l’Escola Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (1987-1992) i a la Universitat de Girona l’any 1992.

Ha ocupat diversos càrrecs en l’àmbit de la Universitat de Girona i ha participat com a experta de reconegut prestigi en diversos comitès i comissions sobre educació infantil, voluntariat, solidaritat, cooperació i responsabilitat social.

Plaques al treball President Macià

El Govern ha acordat atorgar la Placa al treball President Macià a les entitats següents:

Associació de rehabilitació i educació especial Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre, en la categoria de responsabilitat social empresarial                  

Constituïda l’any 1979, l’Associació de rehabilitació i educació especial Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre és una entitat sense afany de lucre que té per finalitat millorar la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies. S’ha convertit en una entitat de referència proporcionant i gestionant els suports necessaris dins un marc que promou l’exercici dels drets i la integració d’aquestes persones.

Dona servei a prop de 100 persones amb discapacitat intel·lectual i compta amb un equip de 60 professionals per desenvolupar el seu projecte. Disposa d’un centre educacional que atén alumnes amb necessitats educatives especials dels 3 als 21 anys, i d’un centre ocupacional que atén persones adultes amb discapacitat intel·lectual.

Ap! Lleida Associació professional d’empresàries de Lleida i Pirineus, en la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar, i corresponsabilitat entre dones i homes dels treballs de mercat i domèstic i de cura de persones

Creada l’any 2005, és una associació sense afany de lucre que integra més de 100 empresàries i directives d’empreses públiques, privades, micro, petites o grans de la província de Lleida. Representa el teixit empresarial en femení de les terres de Lleida i vetlla per la visibilitat i vàlua de la dona en diferents àmbits; la creació d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones; la conciliació familiar; i un marc d’igualtat d’oportunitats que permeti conquerir espais dins d’àmbits socials, econòmics i laborals.

Associació MIFAS, en la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar, i corresponsabilitat entre dones i homes dels treballs de mercat i domèstic i de cura de persones            

Nascuda l’any 1979, l’Associació Minusvàlids Físics Associats (MIFAS) uneix esforços per atendre les demandes i necessitats de les persones amb algun tipus de discapacitat física, orgànica i/o sensorial a les comarques de Girona. Compta  amb més de 5.000 persones associades, i lluita per la integració social i laboral de les persones amb discapacitat física, orgànica i/o sensorial, i per  la millora la qualitat de vida d’aquest col·lectiu defensant el dret a un treball remunerat de manera justa.

MIFAS va crear centres especials de treball per generar llocs de treball destinats a persones amb discapacitat, i l’any 1992 va néixer la Fundació MIFAS per promoure la creació i gestió de recursos per la integració laboral i assistencial. I des de l’any 1994, el Servei d’Integració Laboral MIFAS assessora i acompanya a les persones amb discapacitat física, orgànica i/o sensorial en el procés de recerca de feina i millora laboral. Actualment, el grup MIFAS dona feina a 401 persones, de les quals 271 tenen alguna discapacitat reconeguda.

Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit de Vila-rodona, SCCL, en la categoria foment de la creació d’empreses i d’ocupació de qualitat                        

La Cooperativa de Vila-rodona elabora exclusivament el raïm de les vinyes dels seus socis, ubicades principalment als municipis de Vila-rodona, Aiguamúrcia, Valls i la Secuita. Són vinyes catalogades totes elles dins denominacions d’origen (DO Catalunya, DO Tarragona i DO Cava, que donen prestigi i avalen la qualitat dels vins i caves obtinguts. El Celler Cooperatiu data de 1919, d’influència modernista i obra de l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell, és de notable interès arquitectònic i és possible visitar-lo.

L’any 2006, la Cooperativa Agrícola de Vila-rodona, junt amb altres cooperatives associades van decidir emprendre un nou projecte per tal d’elaborar, embotellar i comercialitzar els vins i caves propis sota una mateixa marca. Forma part de la vida cultural i social de Vila-Rodona i el territori i és present en activitats culturals que es realitzen durant l’any a la població de l’Alt Camp. La secció de crèdit és un altre dels puntals del Celler Cooperatiu de Vila-rodona i ofereix tots els serveis de banca i banca electrònica per als socis.

OSONAMENT en la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar, i corresponsabilitat entre dones i homes dels treballs de mercat i domèstic i de cura de persones

Creada l’any 1979, OSONAMENT és una entitat d’economia social que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorns mentals i addiccions a la comarca d’Osona.

Ofereix una atenció integrada de serveis sanitaris, socials i laborals amb l’objectiu de cobrir les necessitats de rehabilitació, oci, inserció laboral i habitatge de les persones amb problemes de salut mental i addiccions a partir dels 16 anys. Compta amb un equip de 94 professionals que treballen per la defensa dels drets, de la qualitat de vida i de la igualtat d’oportunitats de les persones. OSONAMENT està regida per un patronat amb una àmplia representació de l’àmbit social, empresarial, docent, de l’equip professional, de les famílies ateses i d’administracions locals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia