Direcció General de Comunicació

El Govern aporta 1,7 milions d'euros a projectes museogràfics i de restauració del patrimoni cultural

El Govern aporta 1,7 milions d'euros a projectes museogràfics i de restauració del patrimoni cultural

query_builder   10 desembre 2019 13:43

event_note Nota de premsa

El Govern aporta 1,7 milions d'euros a projectes museogràfics i de restauració del patrimoni cultural

 

  • Les aportacions es destinaran al projecte museogràfic de l’Antic Col·legi Sant Ignasi de Manresa; la restauració a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona; la restauració del Monestir de Sant Cugat del Vallès; i la remodelació museogràfica del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella

El Govern ha aprovat aportar 1,7 milions d’euros, en pressupostos d’exercicis futurs, per dur a terme projectes museogràfics i intervencions de restauració de monuments i espais amb alt valor patrimonial.

Concretament, destinarà un total de 616.240 euros per atendre les despeses derivades de la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa per a la redacció, l’impuls i l’execució de la primera fase del projecte museogràfic de l’Antic Col·legi Sant Ignasi de Manresa, com a seu del Museu del Barroc a Catalunya dins del Museu Comarcal de Manresa.

En els propers anys el Govern també aportarà 480.000 euros per a la redacció dels projectes i execució de les obres de restauració a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Aquestes aportacions es faran per atendre les despeses derivades de la signatura del segon conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, l’Arquebisbat de Barcelona i la Parròquia de Santa Maria del Mar.

D’altra banda, l’Executiu destinarà un total de 270.000 euros per a la restauració del Monestir de Sant Cugat del Vallès, en el marc de la signatura d’una addenda al conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Finalment, el Govern aportarà 388.472 euros per impulsar l’execució del projecte d’ampliació i remodelació museogràfica del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella. En aquest cas, les aportacions es faran en el marc de la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Arbúcies.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia