Bombers

Cursa Vertical

Collbató acull la presentació de la cursa Vertical Montserrat, que en la seva tercera edició serà més solidària i més inclusiva

query_builder   10 desembre 2019 19:57

event_note Nota de premsa

Collbató acull la presentació de la cursa Vertical Montserrat, que en la seva tercera edició serà més solidària i més inclusiva

Presentació de la cursa 2020
Presentació de la cursa 2020

  • La prova esportiva, que es farà el 28 de març a Montserrat, és la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’Estat espanyol, i vol ser un referent esportiu en la inclusió de les persones amb discapacitat
  • La Vertical Montserrat és una de les iniciatives del projecte Bombers amb Causa, que ha aconseguit recaptar fins ara més de 434.691 euros des de 2011
  • La cursa incorpora en aquesta edició una nova categoria, Som Un Equip, amb l’objectiu d’augmentar la seva dimensió solidària

 
Aquesta tarda, s’ha presentat la tercera edició de la Cursa Vertical Montserrat, una de les iniciatives del projecte solidari Bombers amb Causa. Els detalls de la nova edició s’han explicat en un acte a Collbató on han assistit, entre d’altres, Arnau Fabregat i David Colomé, bombers voluntaris de Collbató i impulsors del projecte solidari; Miquel Solà i Eduard Rivas, alcaldes de Collbató i Esparreguera; Juanjo Ortega de l’Obra Social de Sant Joan de Déu; Laura Vives, cap comercial de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC); Sergi Mingote, president d’Onat Fundation; Teo Marco Rubio, atleta inclusiu participant a la 2a edició de la Vertical Montserrat i Pere Vilà, representant territorial de l’Esport i de l’Activitat Física a Barcelona i Catalunya Central, entre d’altres.

La cursa es farà el pròxim dia 28 de març de 2020. La prova, que arriba a la tercera edició i que estarà limitada a un màxim de 102 participants, s‘emmarca en el projecte solidari Bombers amb causa, dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Té un doble objectiu: recaptar fons per finançar beques de recerca en malalties infantils i programes socials de suport per a menors amb risc d’exclusió i les seves famílies, i fomentar alhora la inclusió de les persones amb discapacitats diverses. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha cedit un any més les seves instal·lacions a la muntanya de Montserrat perquè la prova s’hi dugui a terme.

Durant l’acte s’han lliurat tres xecs solidaris de la Vertical Montserrat al projecte Bombers amb causa, amb un import total de 15.077,41 €. La vertical Montserrat ha aconseguit 8.441,29 € i la FestaVal de 6.636,12.

La Cursa Neandertal, organitzada per l’Associació Esportiva de Muntanya de Capellades, cada any fa un donatiu a una causa solidària. Enguany l’ha destinat a Bombers amb causa i ha aconseguit 898 €.

Un traçat extrem

La cursa Vertical Montserrat consistirà a pujar les escales de servei que hi ha en el recorregut de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova i el de l’estació superior del funicular de Sant Joan. En total, 2180 graons en 765 metres. Es tracta d’un traçat extrem que fa d’aquesta prova la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’Estat espanyol i que forma part del circuit internacional Towerrunning.

La cursa tindrà diverses categories, entre elles, una categoria per a personal de Bombers, que hi participarà amb l’equip d’intervenció al complet, és a dir, amb 25 quilos més de pes, i una altra per a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals o visuals. En aquest darrer cas, les persones participants aniran acompanyades d’un guia vident i units per una barra direccional. D’aquesta manera, la Vertical Montserrat vol contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l’esport.

La Vertical Montserrat de 2020, ha sigut apadrinada pel Sergi Mingote, alpinista d'elit i esportista d'ultra resistència. Actualment ambaixador de la candidatura olímpica d'hivern “Pirineus Barcelona 2030” i president d’ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l'esport.

El passat dia 2 de desembre, la Vertical Montserrat va ser premiada a la gala del Primer Premis Inclusius de l’Esport Català.

Una de les novetats d’aquesta edició, és la categoria Som Un Equip, que està dirigida a empreses, clubs esportius i altres organitzacions que participin amb un corredor/a que les representi i un repte solidari mínim de 500€. Per aconseguir-ho es podran trobar eines de captació online al web wwww.verticalmontserrat.org.


Jornada FestaVal

La jornada solidària de la Festa dels Valors “FestaVal” organitzada pels Bombers de la Generalitat i la xarxa d’AMPA’s d’Esparreguera, tindrà lloc el dissabte 14 de març al teatre de la Passió d’Esparreguera. És una jornada amb múltiples activitats on hi participen totes  les escoles i instituts d’Esparreguera i gran part del teixit associatiu i comercial del municipi, que també col·labora amb el projecte Bombers amb Causa.

El projecte Bombers amb causa (www.bombersambcausa.org), organitzat pels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu, va començar al 2011 amb l’edició del calendari solidari en què hi participen de manera totalment voluntària professionals de la fotografia d’arreu del país. El passat mes de novembre es va presentar a Andorra l’edició de 2020, que compta, també, amb la col·laboració del Cos de Bombers de l’Ajuntament de Barcelona, dels Bombers d’Andorra i, en aquesta edició, els Pompièrs d’Aran.

A més del calendari solidari, Bombers amb causa té disponible, a través de la botiga virtual d’Obra Social de Sant Joan de Déu, productes solidaris com ara dessuadores, samarretes i imants. També s’instal·larà un punt de venda físic coincidint amb la Vertical Montserrat i la FestaVAl. Amb totes aquestes iniciatives, Bombers amb Causa ha aconseguit recaptar fins ara més de 434.691 euros des de 2011.

Spot Vertical Montserrat de 2020: https://youtu.be/37owf33nY78

 

Cerdanyola del Vallès, 10 de desembre de 2019

 

3  

Imatges

Xecs fons recaptats Bombers amb Causa

Xecs fons recaptats Bombers amb Causa 179

Imatge presentació cursa vertical Montserrat 2020

Imatge presentació cursa vertical Montserrat 2020 221

Imatge presentació cursa vertical Montserrat 2020 (2)

Imatge presentació cursa vertical Montserrat 2020 (2) 218

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia