Protecció Civil

Protecció Civil activa l'Alerta del Pla PLASEQCAT per l'incendi en una empresa de Montornès

query_builder   11 desembre 2019 09:01

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'Alerta del Pla PLASEQCAT per l'incendi en una empresa de Montornès

  • A hores d’ara no consten persones afectades
  • Per precaució, Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania el confinament si nota molèsties pel fum
  • No us acosteu a la zona del polígon industrial Can Bosquerons de Montornès del Vallès

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per un incendi a l’empresa de solucions mediambientals per un incendi a Ditecsa Centre Derpin ubicada al Polígon industrial Can Bosquerons de Montornès del Vallès.

Segons ha informat el telèfon d’emergències 112 de Catalunya a les 07:41 s'ha produït un incendi de grans dimensions i amb columna molt visible, a l'empresa Ditecsa Centre Derpin de Montornès del Vallès. Encara no es té informació de què crema.

A hores d'ara 112 ha rebut 182 trucades relacionades amb aquest incendi, que ha generat una columna de fum molt visible des de l’AP-7.

 

Els Bombers de la Generalitat estan treballant en aquests moments amb 22 dotacions terrestres. El foc afecta la totalitat de la nau de l’empresa, que ha hagut de ser evacuada. No consta cap persona ferida.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat al lloc 6 unitats preventivament. A hores d’ara no consten persones afectades.

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat a les persones de la zona propera, especialment dels municipis de Montornès, Montmeló, Martorelles i Vilanova del Vallès, que puguin notar molèsties pel fum, que es confinin. Es recomana no apropar-se a la zona del polígon.

Confineu-vos

  • Si sou al carrer, refugieu-vos en el primer edifici que trobeu.
  • Tanqueu portes i finestres, és preferible que us tanqueu a les habitacions més interiors.
  • Atureu els sistemes de climatització i ventilació.
  • Si viviu amb gent gran, amb infants o amb malalts amb problemes respiratoris, feu un seguiment intens del seu estat de salut, especialment en el cas de fuita tòxica.
  • Eviteu accedir als soterranis i parts baixes dels edificis i habitatges, sempre que no es recomani el contrari a través dels mitjans.
  • Estigueu atents a les possibles restriccions en el consum d'aigua de l'aixeta que es puguin establir.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia