• Es tracta de subvencions a nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental en projectes d’economia circular específicament en l’àmbit dels residus, promogudes per l’Agència de Residus de Catalunya i l’Agència per a la Competitivitat a l’Empresa (ACCIÓ)
  • El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat una ampliació pressupostària per reforçar aquesta línia, de manera que el 2019 s’hi destinaran en total 1,8 milions

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat l’ampliació pressupostària en de la convocatòria d’ajudes a nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental en projectes d’economia circular, específicament en l’àmbit dels residus per un import d’un milió d’euros. Aquesta convocatòria es desenvolupa de forma conjunta entre l’Agència de Residus de Catalunya i l’Agència per a la Competitivitat a l’Empresa (ACCIÓ).

Els ajuts de nuclis R+D s’adrecen a empreses o agrupacions d’empreses i tenen per objectiu finançar projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental (processos disruptius) en relació a la generació i gestió dels residus que comportin nous processos o la millora tecnològica de processos existents, en tres àmbits:

  • Recuperació de recursos, o de recursos amb major valor afegit a partir de residus procedents de processos de tercers (portes enfora).
  • Recuperació de recursos, o de recursos amb major valor afegit a partir de residus de processos propis (portes endins).
  • Millora de processos de tractament de residus amb l’objectiu de recuperar recursos i/o disminuir la quantitat de residus que finalment són destinats a dipòsit (millora de processos de tractament).

Amb aquesta ampliació pressupostària el total de la convocatòria 2019 serà d’1.840.000 euros. El finançament d’aquesta ampliació pressupostària prové del fons del cànon dels residus industrials destinats a abocador.