Protecció Civil

Protecció Civil manté en Alerta el Pla PLASEQCAT per l'incendi en una empresa de Montornès

query_builder   11 desembre 2019 15:01

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté en Alerta el Pla PLASEQCAT per l'incendi en una empresa de Montornès

 

  • En aquests moments, el confinament només es recomana als col·lectius vulnerables si els arriba el fum o noten molèsties
  • Segons els Bombers de la Generalitat, el foc es manté actiu però evoluciona favorablement
  • El perímetre de seguretat s’ha reduït a les 12 empreses més properes a l’empresa afectada per l’incendi

 

Protecció Civil de la Generalitat manté l’ALERTA del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per un incendi a l’empresa de solucions mediambientals Ditecsa Centre Derpin ubicada al Polígon industrial Can Bosquerons de Montornès del Vallès.

A hores d'ara, els Bombers de la Generalitat mantenen al lloc 31 dotacions i informen que l’incendi continua actiu, tot i que evoluciona positivament. Les tasques dels Bombers es centren en 3 dipòsits (dos dels quals estan incendiats i un pateix una fuita) i també en refrigerar la resta de dipòsits.

La bona evolució de l’incendi ha permès als operatius de Bombers disminuir la zona d'exclusió al polígon, el 70% del qual recupera la normalitat. La resta d’empreses (una dotzena) es veuen afectades encara per l’evacuació per motius de seguretat. El seu personal podrà accedir-hi amb causa justificada i sempre acompanyat dels Bombers de la Generalitat.

Atesa la favorable evolució de l’incendi, Protecció Civil ha rebaixat la recomanació de confinament als col·lectius més vulnerables (persones grans, infants, malalts respiratoris i embarassades) si els arriba el fum o noten molèsties. El confinament es refereix a què les persones que estiguin al carrer entrin en un edifici, tanquin portes i finestres, i aturin els sistemes de climatització i ventilació.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) manté al lloc 4 unitats (3 ambulàncies i una de comandament), i han informat que només han hagut de fer tres assistències lleus sense trasllat.

Els Mossos d’Esquadra també mantenen a la zona 8 patrulles, així com també es mantenen al lloc patrulles de les policies locals de Montornès i poblacions properes.

Segons el Servei Català de Trànsit, la carretera BV-5001 a Montornès s’ha hagut de tallar al trànsit, però des de fa una hora ja s’ha reobert. També hi ha hagut afectacions als trens de la R2, R2 nord i R8, que no han pogut aturar-se a l’estació de Montmeló, però en aquests moments també s’ha recuperat la normalitat.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha informat de l’afectació de la qualitat de l’aigua del riu Besòs per les aigües d’extinció de l’incendi. Aquest avís només es refereix a l’aigua del riu i en cap cas a l’aigua de la xarxa municipal.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut en total 278 trucades per aquest incendi, la primera a les 7.41 hores.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia