Territori

Comunicat en relació amb l'incendi a Montornès del Vallès

query_builder   11 desembre 2019 21:03

event_note Nota de premsa

Comunicat en relació amb l'incendi a Montornès del Vallès

En relació amb l’incendi d’una fàbrica a Montornès del Vallès, el Departament de Territori i Sostenibilitat comunica:

 

  • L’empresa DITECSA està inclosa dins del Pla i Programa d’Inspecció Ambiental Integrada de Catalunya. En aquest cas, s’han fet inspeccions els anys 2014, 2015 i 2016 que han estat superades satisfactòriament.

 

  • La inspecció de l’any 2017 es va superar amb un compliment adequat.

 

  • L’any 2018 es van fer visites in situ a la planta, entre els dies 5 i 14 de novembre de 2018. El resultat d’aquesta inspecció va concloure que no es garantia el compliment adequat de les condicions fixades a l’autorització ambiental integrada. L’incompliment al qual es feia referència és el no compliment de les prescripcions com a gestor de residus, però aquest fet no suposava cap afectació sobre el medi.

 

  • Aquest expedient es tanca el 26 de març de 2019 i es va notificar a l’Agència de Residus de Catalunya.

 

  • D’altra banda, aquesta empresa també està sotmesa a un programa d’inspecció per part de l’Agència de Residus de Catalunya. En concret, durant els tres darrers anys hi ha hagut dues inspeccions:

 

  • Inspecció 2017: es tanca el 7 de maig de 2018 amb una sanció de 48.000 euros que l’empresa va liquidar. En aquesta inspecció es va detectar un emmagatzematge superior a la capacitat permesa, l’acumulació de materials fora de lloc (envasos buits) i la manca de traçabilitat en la gestió documental de residus. Aquests incompliments no suposaven cap risc per al medi ambient.

 

  • Inspecció 2019: arran de la notificació descrita anteriorment per part de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic (la inspecció tancada el 26 de març de 2019), s’obre un nou expedient sancionador, notificat el 8 d’octubre amb una sanció de 10.000 euros. L’expedient es va tancar el 3 de desembre.

 

  • Actualment, hi ha una inspecció oberta de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, però encara no està tancada i no hi ha cap aspecte que afecti al medi ambient.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia