Interior

Foto

Conseller Buch: "El cos de Mossos d'Esquadra garantirà, com sempre, la celebració del partit"

query_builder   13 desembre 2019 13:43

event_note Nota de premsa

Conseller Buch: "El cos de Mossos d'Esquadra garantirà, com sempre, la celebració del partit"

Foto

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha comparegut avui en roda de premsa per explicar el dispositiu de seguretat pel partit de futbol entre el FC Barcelona i el Real Madrid, que se celebra el proper dimecres 18 de desembre a Barcelona.

Buch ha assegurat que “el cos de Mossos d’Esquadra garantirà, com sempre, la celebració del partit, l’accés dels seguidors al camp i vetllarà per la seguretat a l’exterior i a l’interior. Tenim un dispositiu d’ordre públic preparat per garantir-ho”. En aquest sentit el titular d’Interior ha destacat que “el dispositiu de seguretat previst per al partit, el liderarà, dissenyarà i el coordinarà el cos de Mossos d’Esquadra, com sempre”.

El conseller ha explicat que el de dimecres “és un partit considerat d’alt risc com tots els Barça-Madrid, però se li suma l’alerta terrorista de 4 sobre 5 que suposa un element més per a garantir i preservar la seguretat de tots els espectadors”. “Aquests dos aspectes juntament amb la concentració anunciada per Tsunami Democràtic a l’entorn del camp de futbol, fan que aquest partit requereixi un dispositiu especial” ha afegit.

D’altra banda el conseller s’ha reafirmat un cop més en què “no calia aplaçar el partit”. “Els Mossos haguessin garantit absolutament la seguretat d’aquell partit de futbol tal i com ho faran dimecres”.  En paraules de Buch, “aplaçar-lo no va ser una decisió ni policial ni de seguretat sinó que va ser decisió de la Lliga Professional de Futbol i no la compartim; i per tant va ser una decisió per nosaltres equivocada”.

Durant la roda de premsa, Buch ha explicat també que per preparar aquest dispositiu, el cos de Mossos d’Esquadra ha estat en contacte amb els dos clubs de futbol, especialment amb el Futbol Club Barcelona perquè és qui acull el partit.

Per la seva banda, el comissari en cap, que ha estat l’encarregat de detallar quins són els objectius del dispositiu i com funcionarà, ha destacat que “el dispositiu garantirà que el clàssic es jugui amb normalitat”.

Sallent ha explicat que “els objectius que cobrirem seran tan els desplaçaments dels equips, l’arribada dels àrbitres, l’accés i la sortida del públic, així com el normal desenvolupament  del partit de futbol”. “S’està treballant amb diferents escenaris del què pugui passar al llarg del partit per poder tenir una resposta ràpida i adequada” ha assegurat.

El comissari ha concretat que “el dispositiu té elements interns i externs i combina seguretat pública i privada. En total hi haurà més de tres mil efectius entre Mossos d’Esquadra i seguretat privada”.

Pel que fa als Mossos d’Esquadra, es mobilitzaran les unitats d’ordre públic, tant la brigada mòbil com les ARRO; unitats especials del cos per fer els escorcolls i les comprovacions de subsòl, canina, tedax, etc. Així com la comissaria general d’informació, i unitats de seguretat ciutadana de la regió policial metropolitana de Barcelona.

L’accés al camp també es veurà reforçat, hi haurà una major intensitat de controls, amb escorcolls i comprovació del què puguin portar per tal de garantir l’estricte compliment del que la normativa esportiva estableix per aquest tipus de partit.

Finalment Sallent ha recomanat “que la gent es desplaci al camp amb transport públic o a peu i amb el temps necessari, ja que serà un dia complicat per aparcar amb vehicles particulars”.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia