Direcció General de Comunicació

El Govern subvenciona un projecte d'atenció integral a familiars i persones amb problemes de salut mental

El Govern subvenciona un projecte d'atenció integral a familiars i persones amb problemes de salut mental

query_builder   17 desembre 2019 14:19

event_note Nota de premsa

El Govern subvenciona un projecte d'atenció integral a familiars i persones amb problemes de salut mental

  • El projecte “Activa’t per la salut mental” promociona actuacions per l’atenció integral a familiars i persones amb problemes de salut mental

El Govern ha autoritzat el Departament de Salut a concedir una subvenció a l’entitat Federació Salut Mental Catalunya, per desenvolupar el projecte “Activa’t per la salut mental”, que promociona actuacions per a l’atenció integral a familiars i persones amb problemes de salut mental.

Iniciat el 2015 com a prova pilot, el projecte treballa per aconseguir que les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies puguin esdevenir agents de salut actius en el seu procés de recuperació i millorar així la seva qualitat de vida. El projecte s’ha desenvolupat en una dotzena de territoris arreu de Catalunya. Fomenta un treball conjunt entre la xarxa sanitària, social i associativa, amb la implicació dels municipis per millorar l’apoderament de les persones afectades i de les seves famílies, d’acord amb el model d’atenció comunitària que situa la persona i el seu entorn al centre de l’atenció.

 

El projecte inclou el programa “Situa’t”, que funciona com un servei d’informació com a porta d’entrada a un circuit que ofereix una atenció integral des del territori amb els professionals de la xarxa sanitària i de la Federació Salut Mental Catalunya. A través d’una entrevista individualitzada, els professionals deriven la persona o la família al circuit d’atenció i els ofereixen assessorament específic sobre els trastorns mentals. Fins ara ja ha atès més de 4.000 demandes. El projecte també s’acompanya de material psicoeducatiu i grups d'ajuda mútua, entre d’altres.

 

El projecte està liderat pel Departament de Salut i la Federació Salut Mental Catalunya i compta amb la col·laboració i finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de les quatre diputacions, de l’Ajuntament de Barcelona, i de l’Obra Social “la Caixa”. També s’emmarca en el Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, coordinat pel Departament de la Presidència. La subvenció concedida enguany per part del Departament de Salut és d’un import de 563.320 euros.


 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia