Direcció General de Comunicació

El Govern signarà un memoràndum d'entesa amb la regió italiana de l'Emília-Romanya

El Govern signarà un memoràndum d'entesa amb la regió italiana de l'Emília-Romanya

query_builder   17 desembre 2019 14:26

event_note Nota de premsa

El Govern signarà un memoràndum d'entesa amb la regió italiana de l'Emília-Romanya

 

  • L’aliança entre els dos executius s’emmarca en els objectius definits pel Pla Europa i per l’Estratègia Mediterrània

El Govern ha aprovat un memoràndum d’entesa amb la regió italiana de l’Emília-Romanya, una aliança que s’emmarca en els objectius definits pel Pla Europa i per l’Estratègia Mediterrània de la Generalitat de Catalunya. La voluntat d’aquest acord és compartir l’excel·lència entre els dos territoris en matèria d’innovació, big data, intel·ligència artificial, governança, així com en l’àmbit de la universitat i la recerca, entre d’altres. El memoràndum d’entesa també vol donar suport a la cooperació institucional entre Catalunya i l’Emília-Romanya en el marc de les xarxes i les polítiques mediterrànies, i reforçar les seves relacions per definir i promoure formes innovadores de cooperació. Alhora, també impulsa la col·laboració entre universitats, els projectes conjunts en el camp de la crisi climàtica i la implementació de l’Agenda 2030.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu homòleg emilià, Stefano Bonaccini, són els signataris del memoràndum d’entesa, que és el primer acord general entre els dos governs. La col·laboració entre Catalunya i l’Emília-Romanya s’havia plasmat, fins ara, en una declaració conjunta per promoure la cooperació mútua en el camp de l’economia social signada el 2014 i en una altra en l’àmbit de l’agricultura i la ramaderia, signada un any després.

L’Emília-Romanya, la capital de la qual és Bolonya, està actualment impulsant polítiques d’innovació i transformació digital de les administracions públiques, que, de fet, marca com un dels objectius de les seves polítiques públiques. Catalunya també té interès a col·laborar amb aquesta regió pel seu rol destacat en la consolidació de la dimensió euromediterrània de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa i un soci actiu en la gestió del finançament europeu en aquest àmbit. El govern emilià també és soci en iniciatives europees finançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, com ara el projecte de governança mediterrània Panoramed, en el qual Catalunya colidera la línia de treball sobre innovació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia