Educació

FP

Arrenca la primera edició de les 24H d'Innovació Barcelona, que reuneix més de 200 estudiants d'FP de Catalunya

query_builder   18 desembre 2019 09:00

event_note Nota de premsa

Arrenca la primera edició de les 24H d'Innovació Barcelona, que reuneix més de 200 estudiants d'FP de Catalunya

  • L’esdeveniment se celebra avui i demà a L’Hospitalet de Llobregat i l’organitzen el Departament d’Educació i la Fundación Bankia por la Formación Dual
  • Seguint la dinàmica d’una marató, 24 equips formats per una desena d’estudiants treballaran, durant 24 hores, per elaborar solucions als reptes que proposen 24 empreses

L’Espai Bital, a L’Hospitalet de Llobregat, acull avui i demà dijous, la primera edició de les 24H d’Innovació Barcelona, que reuneix més de 200 estudiants d’FP de Catalunya. La iniciativa permetrà la interacció de nombrosos estudiants de Formació Professional amb diferents empreses al voltant d’un repte estimulant i innovador. Es tracta d’un esdeveniment únic, organitzat i finançat pel Departament d'Educació i per la Fundación Bankia por la Formación Dual.

FP 1

Amb aquesta marató, en un format que es coneix com a "hackató", es pretén apropar el talent i el potencial creatiu de la Formació Professional a l'empresa i, per això, es proposa als alumnes, distribuïts en 24 equips, donar resposta a 24 reptes empresarials en només 24 hores. Aquests reptes són de diferents especialitats: màrqueting, informàtica, salut, fabricació, electrònica, automoció o química, per exemple. I les seves solucions podran ser, de la mateixa manera, ben diverses: productes, software, serveis o creacions artístiques, no hi haurà límit per a la creativitat i originalitat. Els alumnes hauran, doncs, d’idear, prototipar i presentar una solució al repte que se’ls hagi proposat i, per a fer-ho, tindran a disposició diferents eines que els ajudaran a elaborar-la.

Les empreses i organitzacions participants són Aigües de Barcelona, AIRK, Bayer, Catalunya Emprèn, el Circuit de Catalunya, Cubick Room Scape, Dicomol, Everis, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el Gremi de Fusta i Moble de Barcelona, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital de la Vall d’Hebron, Idiada Automotive Technology, MediaMarkt, el Grup Indústria mésDona, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Omron, el Parc Tecnològic de la Universitat de Barcelona, Schneider Electric, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Unilever, Uriach, Vueling i el Zoo de Barcelona.

La iniciativa compta amb el suport de l’Institut de Tecnologies Industrials Avançades (ESTIA), amb seu a França, de la fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de la Xarxa d’Ateneus de l’Ajuntament de Barcelona.

 

FP 2

Una oportunitat única

Les 24H d’Innovació Barcelona suposen una gran oportunitat per als estudiants, però també per les empreses participants, ja que permet el contacte directe de companyies i organitzacions capdavanteres amb els futurs talents de la xarxa d’ensenyament més gran del país, en el marc d’una experiència única, motivadora, disruptiva i, sobretot, innovadora.

La iniciativa suposa, doncs, una evident suma d’esforços de l’àmbit educatiu, l’empresarial i l’administració amb un objectiu comú, com és afavorir la innovació i el desenvolupament econòmic en la Societat del Coneixement. Aportarà als estudiants, a més, valors i capacitats decisius per al seu futur professional, com ara el treball en equip, la responsabilitat, el treball sota pressió o la feina enfocada a l’assoliment d’un objectiu.

Al maig, a més, es programarà una mostra dels millors projectes que sorgits de les 24H d’Innovació, juntament amb els millors projectes de la resta de programes de l’FP.

Funcionament de la jornada

Empreses, start-ups, laboratoris, associacions i ONGs plantegen els seus reptes i, per a donar-hi resposta, els més de 200 estudiants participants formen 24 equips multidisciplinaris de manera aleatòria. La voluntat és que, sumant les seves diferents capacitats, preparació, enginy i talent, hi donin resposta desenvolupant conceptes diversos, com ara productes, software, serveis, creacions artístiques, campanyes de comunicació i màrqueting o noves organitzacions. Cada equip té, a més, un docent que els acompanya durant tot el procés d’elaboració de la proposta i un assessor que els guiarà en aspectes de comunicació abans de la presentació.

Demà al matí, finalitzades les 24 hores, els equips presentaran les solucions i el jurat escollirà les millors idees. Aquest jurat valorarà les propostes en base a criteris com l’originalitat, creativitat i innovació de les solucions i conceptes; el respecte pel medi ambient i el desenvolupament sostenible; la viabilitat tècnica i econòmica o la rellevància i utilitat per les necessitats dels usuaris.

La informació relativa a la jornada es pot consultar al web www.24hbcn.com.

 

18 de desembre de 2019

1  

Imatges

Alumna d'FP

Alumna d'FP 3371

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia