Territori

Maragall metro intercanviador mobilitat reduïda PMR

Territori i Sostenibilitat adjudica l'adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l'intercanviador de Maragall (L4 i L5)

query_builder   19 desembre 2019 11:28

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat adjudica l'adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l'intercanviador de Maragall (L4 i L5)

  • L’obra inclou la instal·lació d’ascensors, la formació d’un vestíbul més ampli al costat Ronda Guinardó i el recrescut d’andanes

 

  • Els treballs d'obra civil, amb un pressupost de 8,8 MEUR i un termini d’execució de 26 mesos, començaran durant l’hivern vinent
Maragall metro intercanviador mobilitat reduïda PMR

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat les obres per adaptar a persones amb mobilitat reduïda l’intercanviador de Maragall, de les línies 4 i 5 del metro, a Barcelona. Així, ha adjudicat els treballs d’obra civil d’aquesta actuació, per un import de 8,8 MEUR i, en els pròxims dies, adjudicarà els corresponents a la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques –en licitació per un valor de 2 MEUR. Es preveu que els primers treballs comencin durant l’hivern vinent i tinguin un termini d’execució de 26 mesos. La millora de l’accessibilitat de l’intercanviador inclou com a principals actuacions la instal·lació d’ascensors i la formació d’un vestíbul nou a l’estació de l’L4. Aquesta obra compta amb finançament FEDER.

 

L’intercanviador de Maragall està format per l’estació de l’L4, sota la ronda del Guinardó, l’estació de l’L5, sota el passeig Maragall i un passadís de connexió entre ambdues estacions sota el passeig. És un important punt de connexió d’aquestes línies, que registra més de 26.000 usuaris diaris.

 

En l’estació de l’L4 se substituirà l’actual vestíbul, de dimensions reduïdes, per un de més ampli, que tindrà dos accessos al carrer, un a cada costat de la ronda del Guinardó. S’instal·larà un ascensor per a connectar el carrer i el vestíbul i dos per accedir a les andanes.

 

Pel que fa a l’estació de l’L5, s’adaptarà el vestíbul del carrer Ramon Albó, amb la instal·lació d’un un ascensor de carrer i la reconfiguració de l’espai interior, en particular, es modificarà la ubicació de les escales de connexió amb l’andana per poder posar-hi un ascensor per a connectar amb el nivell d’andana.

 

Al passadís de correspondència entre l’L4 i l’L5, s’eliminaran les escales existents, que se substituiran per rampes per adaptar-lo a persones amb mobilitat reduïda, alhora que s’instal·laran dos ascensors per a connectar-ne els diversos nivells amb l’andana de l’L4 direcció la Pau. Finalment, les obres comportaran el recrescut de les andanes de l’L4 i de l’L5.

2  

Imatges

Situació actual

Situació actual 365

Plànol actuació

Plànol actuació 113

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 283

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia