Servei Català de Trànsit

-

L'SCT alerta d'un "cert estancament" en la reducció de la sinistralitat mortal

query_builder   20 desembre 2019 14:06

event_note Nota de premsa

L'SCT alerta d'un "cert estancament" en la reducció de la sinistralitat mortal

El director de l’SCT, Juli Gendrau, i el sotscap de la Comissaria General de Mobilitat, Vicenç Gasulla, presenten el dispositiu de trànsit per les festes de Nadal i demanen no abaixar la guàrdia durant els desplaçaments d’aquest període
-

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, acompanyat del sotscap de la Comissaria General de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Vicenç Gasulla, ha presentat aquest matí el dispositiu especial per garantir la seguretat en la mobilitat durant les festes nadalenques. Coincidint avui amb l’inici de les vacances escolars de Nadal, els dos responsables han fet una crida als conductors perquè extremin l’atenció i la precaució en tots els desplaçaments viaris que es facin durant aquestes festes al conjunt de la xarxa viària.

Gendrau ha subratllat que aquest any 2019 es tancarà amb una reducció de persones mortes, però insuficient pel que fa als objectius fixats per la Unió Europea per al 2020 de reducció del 50% de les víctimes mortals respecte el 2010. Així mateix, ha explicat que l’SCT s’havia marcat assolir un 45% de reducció respecte del 2010 i ara la disminució és encara d’un 30%. Segons el director de l’SCT, en els darrers anys s’ha produït “un cert estancament” en la reducció de la sinistralitat mortal i s’ha constatat que la majoria dels sinistres tenen relació amb el factor humà i estan associats a variables com la velocitat excessiva, les distraccions o el consum d’alcohol i drogues. En aquest sentit, ha afegit que “creiem que el salt important per a la reducció de l’accidentalitat hauran de ser les ajudes tecnològiques en la seguretat que s’estan incorporant als vehicles”.

D’altra banda, Gendrau ha apel·lat a la coresponsabilitat dels conductors en aquests dies festius, que es caracteritzen sobretot per trajectes curts que es fan per vies conegudes.  El director de l’SCT ha advertit que en els desplaçaments típics de la mobilitat del període de Nadal es pot registrar una manca de precaució en els viatges de curt recorregut i una manca d’atenció a la carretera per l’ús del mòbil, atès la interacció de missatges a través de les xarxes socials. També ha destacat que l’elevada ocupació dels vehicles en aquestes dates tampoc afavoreix la concentració dels conductors. Gendrau ha apel·lat a “la màxima atenció i mínimes distraccions en cadascun dels desplaçaments que es facin aquests dies, per curts que siguin, perquè en qualsevol moment es pot produir un accident que pot provocar víctimes mortals”.

Per la seva part, el sotscap de la Comissaria General de Mobilitat, Vicenç Gasulla, ha explicat que a partir de la setmana que ve, els controls policials incidiran sobretot en les distraccions, l’excés de velocitat, l’ús del cinturó i el consum d’alcohol i drogues al volant.  Pel que fa al dispositiu especial per a la nit de Cap d’Any, Gasulla ha remarcat que es realitzaran entre 40 i 50 controls a la xarxa viària catalana, entre els quals hi haurà macro controls d’alcohol i drogues a vies principals. A més, ha destacat que els positius en alcoholèmia en els darrers anys durant la nit de Cap d’Any es mantenen estables i es situen entorn el 6% i el 8% dels resultats totals. A partir d’aquestes xifres, Gasulla ha apuntat que “cal fer una reflexió ja que mantenim una cronificació d’aquests resultats” i ha fet un crida a no combinar alcohol i conducció: “si s’ha de sortir de festa durant aquests dies, qui hagi de conduir no ha de beure”.

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia