• L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya participarà en la tercera edició del nou festival de la infància amb activitats sobre la seguretat a la xarxa
  • Els nois i noies d’entre 9 i 13 anys podran fer de detectius i investigar un cas de ciberassetjament en un joc de pistes virtual per treballar els hàbits cibersaludables a Internet
  • El civisme i el respecte a la xarxa són els eixos de les activitats lúdiques digitals de l’estand del programa Internet Segura
Estand Internet Segura a l'edició anterior del saló 'La Ciutat dels Somnis'

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, a través del programa Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, participarà amb un estand propi en la tercera edició de la "La Ciutat dels Somnis", al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener.

Joc de pistes virtual per investigar un ciberassetjament

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya aprofita aquest saló per acostar-se a un públic juvenil amb la voluntat de col·laborar en la formació de futurs ciutadans cívics i respectuosos, amb esperit crític i capacitació digital, que mantinguin hàbits cibersaludables.

Així, els nois i noies d’entre 9 i 13 anys podran participar en la investigació d’un cas de ciberassetjament en un joc de pistes virtual i aprendre com n’és d’important no caure en la complicitat ni difondre rumors, les figures fonamentals per demanar ajuda i la millor manera de protegir les dades personals a Internet.

Aquesta és una de les activitats principals que oferirà l’estand d’Internet Segura que enguany té com a eixos principals el respecte i la convivència a la xarxa. Els infants i adolescents que el visitin  podran descobrir quins són els comportaments més cívics i respectuosos quan es mouen en un entorn virtual, a través de les xarxes socials, dels jocs en línia i de l’ús de les eines que Internet posa al seu abast.

Internet Segura

 

L’establiment del programa Internet Segura com a programa oficial de la Generalitat per a la conscienciació i formació en matèria de ciberseguretat s’emmarca en la voluntat del Govern de bastir un país cibersegur amb una Agència de Ciberseguretat de Catalunya que protegeixi la ciutadania, les empreses i les institucions.

El Govern impulsa una ciutadania digital plena: apoderada, capacitada i protegida i vol dotar Catalunya amb una Administració capdavantera en  ciberseguretat, que li permeti fer un desplegament òptim de la digitalització dels serveis públics.

Més informació aquí.

1  

Imatges

Estand Internet Segura a l'edició anterior del saló 'La Ciutat dels Somnis'

Estand Internet Segura a l'edició anterior del saló 'La Ciutat dels Somnis' 10629