Direcció General de Comunicació

ATC

S'aprova l'oferta d'ocupació pública de places dels cossos de gestors i inspectors de l'Agència Tributària de Catalunya

query_builder   23 desembre 2019 14:20

event_note Nota de premsa

S'aprova l'oferta d'ocupació pública de places dels cossos de gestors i inspectors de l'Agència Tributària de Catalunya

  • L’oferta inclou 120 places del cos tècnic de gestors tributaris i 20 places del cos superior d’inspectors tributaris

 

  • Actualment, l’ATC compta amb un total de 765 treballadors

El Govern ha aprovat avui l’oferta d’ocupació pública corresponent als cossos tributaris de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de donar continuïtat al creixement i consolidació ordenat dels recursos humans necessaris perquè l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) faci front als reptes que se li presenten com a Administració tributària moderna, eficient i col·laborativa.

 

Aquesta oferta s’ha concretat en 120 places del cos tècnic de gestors tributaris (subgrup A2) i 20 places del cos superior d’inspectors tributaris (subgrup A1), que podran ser objecte de convocatòries parcials en el període de 3 anys.  

 

Amb aquesta oferta, l’Agència amplia la seva estructura i reforça l’equip humà necessari per dur a terme la gestió integral dels tributs propis i cedits, la recaptació executiva dels deutes tributaris i d’altres ingressos de dret públic de la Generalitat de Catalunya i altres administracions locals catalanes, així com l’impuls de noves mesures de prevenció i reducció del frau fiscal.

 

Les 140 noves places ofertades avui contribuiran a reforçar i estabilitzar la plantilla de l’agència catalana, que actualment està integrada per 765 treballadors, un 33% dels quals forma part d’algun dels cossos tributaris propis. 

 

Calendari dels processos selectius derivats d’aquesta oferta

 

Atès el nombre de places que s’ofereixen, es preveu que es puguin realitzar convocatòries parcials per afavorir la gestió i l’execució de les diferents fases del procés de selecció, com també per facilitar la preparació dels aspirants i donar continuïtat al calendari d’oportunitats d’accés als cossos tributaris.

 

Les convocatòries de selecció derivades de l’anterior oferta d’ocupació pública (2017) ja es troben en la recta final del procés i s’estan duent a terme els cursos selectius de formació corresponents. Concretament, 37 candidats a tècnics gestors tributaris estan fent el curs i 5 aspirants a inspectors tributaris seran convocats properament. Els primers seran nomenats durant el mes d’abril del 2020 i, els segons, el tercer trimestre del 2020.

 

El calendari previst per a les diferents convocatòries que deriven de la nova oferta 2019 és el següent:

 

  • Publicació Oferta Ocupació Pública 2019: 30/12/2019.
  • Revisió dels temaris del CTGT (cos tècnic de gestors tributaris) i del CSIT cos superior d’inspectors).
  • tributaris: 1T 2020.
  • Convocatòria 60 places CTGT: 3-4T 2020. Desenvolupament proves: 2021.
  • Convocatòria 20 places CSIT: 3-4T 2021. Desenvolupament proves: 2022.
  • Convocatòria 60 places CTGT: 3-4T 2022. Desenvolupament proves: 2023.

 

Perfil professional dels aspirants

 

Els aspirants a inspectors tributaris han de tenir títol oficial de doctor, de grau, de llicenciat, d’enginyer o d’arquitecte. Per la seva banda, els candidats a tècnic tributari hauran d’acreditar la seva titulació universitària oficial de diplomat de primer cicle, d’enginyer tècnic, d’arquitecte tècnic o un grau equivalent. Tots dos han de tenir coneixement de català (nivell C1 o superior).

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia