Direcció General de Comunicació

Orquestra pau Casals

El Govern signa un conveni amb Flandes per commemorar el centenari de l'Orquestra Pau Casals

query_builder   23 desembre 2019 14:32

event_note Nota de premsa

El Govern signa un conveni amb Flandes per commemorar el centenari de l'Orquestra Pau Casals

  • El conveni aprovat avui s’emmarca en l’Acord de Cooperació entre el Govern de Flandes

El Govern ha aprovat subscriure el conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i el Ministeri d’Afers Exteriors del Govern de Flandes per commemorar el centenari de la creació de l’Orquestra Pau Casals. Mitjançant l’acord, el Departament de Cultura i el Ministeri d’Afers Exteriors de Flandes es comprometen a contribuir amb 60.000 euros respectivament a finançar les activitats i les accions culturals conjuntes per promoure la commemoració. En el cas del Departament de Cultura, l’aportació es farà mitjançant una subvenció de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

 

El conveni aprovat avui s’emmarca en l’Acord de Cooperació entre el Govern de Flandes i la Generalitat de Catalunya signat el 20 de febrer de 2008 i en el Programa de Cooperació 2019-2021, que emana de l’esmentat acord, signat el 4 d’abril de 2019. El Programa de Cooperació preveu, entre d’altres actuacions, la promoció de projectes conjunts entre Catalunya i Flandes amb teatres, festivals i centres culturals a ambdós territoris en els àmbits de les arts visuals i escèniques, la música antiga i l'arquitectura. El Programa també contempla la mobilitat i les residències d’artistes, així com la traducció de literatura contemporània en tots dos sentits: del neerlandès al català i del català al neerlandès.

 

L’any 2020, la Generalitat de Catalunya commemorarà el centenari de la creació de l’Orquestra Pau Casals, embrió de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Aquesta commemoració vol posar en relleu i divulgar la memòria no tan sols de l’embrió de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, sinó de la vida i l’obra de Pau Casals com a músic, com a català i com a persona reconeguda internacionalment pels seus valors socials i en favor de la pau.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia