Direcció General de Comunicació

altres acords

Altres Acords de Govern

query_builder   23 desembre 2019 14:36

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 

Aprovat el trasllat de les unitats administratives dels departaments al Districte Administratiu de la Generalitat

 

El Govern ha aprovat les unitats administratives dels diferents departaments que es traslladaran al Districte Administratiu de la Generalitat a Barcelona. El mes d’abril, el Comitè Estratègic d’Operacions de Concentració de Dependències Administratives de la Generalitat a Barcelona va acordar quines unitats es reubicarien al Districte, en funció de criteris contractuals, econòmics, funcionals i d’acord amb els principis rectors de la racionalització i optimització dels espais d’oficines de la Generalitat i el Govern les ha ratificat avui.

 

Així, en una primera fase, es traslladaran:

Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda: 

Unitats/ Organismes

Immoble actual

Totes les unitats

Rambla de Catalunya, 19-21

DG del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i DG de Contractació Pública

Gran Via de les Corts Catalanes, 635

Totes les unitats

Passeig de Gràcia, 19

Totes les unitats, excepte l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes (EAJA)

Gran Via de les Corts Catalanes, 639

 

Tribunal Català de Contractes del Sector Públic

Via Laietana, 14

Departament de Justícia:

Unitats / Organismes

Immoble actual

Totes les unitats

Casp, 24-26

Totes les unitats excepte la Fiscalia del TSJC

Pau Claris, 158-160

Totes les unitats

Aragó, 330-332

Àrea TIC (Direcció de Serveis)

Via Laietana, 56

DG d’Afers Religiosos i la DG de Memòria Democràtica

Rivadeneyra, 6

Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)

Enric Granados, 33

Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública:

 Unitats / Organismes

Immoble actual

Totes les unitats del Departament

Via Laietana, 26

Totes les unitats del Departament

Rivadeneyra, 6

Secretaria de Polítiques Digitals

Salvador Espriu, 45-51 (l'Hospitalet de Llobregat)

 Departament d’Empresa i Coneixement:

 Unitats / Organismes

Immoble actual

Totes les unitats del Departament, Institut Català de l’Energia (ICAEN), Agència Catalana del Consum (ACC)

Pamplona, 113

 

D’altra banda, el Govern també ha aprovat la creació dels llocs de treball que formaran part de la futura Oficina d’Atenció Ciutadana del Districte i el del responsable de seguretat, un lloc de nova creació que s’adscriurà al Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i que s’haurà de proveir abans de la posada en funcionament del complex.

 

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) es dotarà de 25 llocs de treball, 14 dels quals es cobriran de manera immediata i la resta, en una segona fase. Entre els 14 primers integrants hi haurà el responsable de l’OAC, que haurà de ser un funcionari del cos superior; un responsable d’atenció directa i dos de registre; i deu informadors i tramitadors, escollits entre el personal administratiu que actualment ja realitzin funcions de registre i atenció a la ciutadania en llocs de treball similars a les unitats administratives que es traslladen.

 

La creació d’aquests llocs no representa cap impacte pressupostari, ja que s’ha de fer amb recursos propis dels departaments que es traslladaran. En les properes setmanes, s’aprovarà el Decret de creació de la Gerència de Serveis Comuns, que determinarà l’estructura i les funcions de les unitats que configuraran el nou model de servei al ciutadà.

 

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública avaluarà l’adequació de la normativa al model d’Administració digital

 

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, a través de la Direcció General d’Administració Digital, avaluarà les disposicions de caràcter general i els acord de Govern que tinguin incidència en el desenvolupament de procediments administratius i de l’administració digital, els processos administratius, o els sistemes de signatura i d'identificació electrònica dels interessats en el procediment. 

 

El Govern ha aprovat la modificació del Decret 124/2019, de 4 de juny, de reestructuració del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública per donar a la Direcció General d’Administració Digital les atribucions en aquesta matèria.

 

Aquesta unitat directiva del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública té atribuïda la funció de desenvolupar les polítiques orientades a aconseguir una Administració moderna, innovadora i digital. Amb la modificació aprovada avui, la Direcció General d’Administració Digital incorpora també la funció d’avaluació per garantir una adequada implementació del nou marc normatiu al model d’administració digital.

 

Delimitats els entorns de protecció dels castells de Mediona, a l’Alt Penedès, i de Castellterçol, al Moianès

 

El Govern ha aprovat delimitar sengles entorns de protecció del castells de Mediona, a l’Alt Penedès, i del castell de Castellterçol, al Moianès, tots dos declarats Béns Cultural d’Interès Nacional, en virtut de la disposició addicional primera, apartat segon, de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català.

 

La definició d’un entorn de protecció al voltant d’aquests monuments es presenta com el millor instrument per garantir la pervivència dels seus múltiples valors culturals en les millors condicions possibles. Amb la mesura, es vol evitar que l’alteració de l’espai que dona suport ambiental als béns pugui afectar els valors, la contemplació o l’estudi d’aquests monuments històrics. Per això, entre altres aspectes, es vetllarà per a la visualització correcta del bé i per a la integració harmònica de les possibles edificacions, instal·lacions o usos que s’hi puguin establir en el futur.

 

Es pretén assolir l’equilibri entre la necessitat de crear aquesta àrea de protecció al voltant dels béns que en garanteixi suficientment la preservació, i la voluntat de no afectar més espais dels estrictament necessaris. En tots dos casos, es tracta d’edificis que poden ser admirats des de molts indrets al seu voltant. En ambdós casos, la delimitació de l’entorn de protecció inclou el subsòl dels monuments com a objecte a preservar.

 

En el cas del castell de Castellterçol, la relació que actualment té el castell amb el seu voltant natural fa que l’entorn de protecció abasti les finques i parcel·les que hi ha més a la vora, de manera que queda justificada la delimitació d’una àrea de protecció que preserva l’harmonia del monument amb el paisatge.

 

En el cas del castell de Mediona, la relació que actualment té l’edifici amb el seu voltant, majoritàriament espais naturals protegits segons el planejament d’ordenació urbanístic del municipi, fa que l’entorn de protecció es limiti als espais naturals més propers, de manera que queda justificada la delimitació d’una àrea de protecció que preserva l’harmonia del monument amb el paisatge.  

 

Declarat el 30 de juliol com a Dia de Lluita contra l’Antigitanisme

 

El Govern ha acordat declarar el dia 30 de juliol Dia de Lluita contra l’Antigitanisme. L’objectiu de fixar aquesta commemoració es promoure la història i la cultura gitanes com a part de la història i la cultura catalanes i dofondre’n els valors i la contribució a la cultura de Catalunya. Amb la declaració d’aquest dia el Govern dona compliment al que estableix el Pla integral del poble gitano a Catalunya 2017-2020 que preveu commemorar la Gran Batuda Antigitana del 30 de juliol de 1749, sota el regnat de Felip VI.

 

Dissolt el Consorci del Museu de l’Aigua dels Canals d’Urgell

 

El Govern ha ratificat la dissolució del Consorci del Museu de l’Aigua dels Canals d’Urgell. La decisió, presa per voluntat de les dues parts, s’integra en l’escenari actual de reestructuració, racionalització i simplificació del sector públic. La gestió de l’Espai Cultural serà assumida conjuntament entre el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, l’Ajuntament de Mollerussa i la Comunitat de Regants dels Canals de l’Urgell amb la finalitat de mantenir la continuïtat de l’activitat i assolir els objectius que en el seu dia varen fomentar la constitució del consorci
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia