Interior

Conseller Buch:

Conseller Buch: "L'única taxa d'alcoholèmia segura és 0,0% tant per la vostra seguretat, com per la dels altres conductors"

query_builder   30 desembre 2019 12:10

event_note Nota de premsa

Conseller Buch: "L'única taxa d'alcoholèmia segura és 0,0% tant per la vostra seguretat, com per la dels altres conductors"

foto
  • Més de 200 efectius de Mossos d’Esquadra realitzaran 46 controls i macro-controls d’alcoholèmia i drogues en les principals vies catalanes
  •  A la campanya preventiva que es va dur a terme des del dia 12 de desembre i fins diumenge 22, 365 conductors van donar positiu per alcoholèmia i 196 per droga

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, ha presentat aquest matí el dispositiu de seguretat de la nit de Cap d’Any.

Buch ha explicat que “més de 200 efectius dels Mossos d’Esquadra faran un total de 46 controls i macro-controls d’alcoholèmia i drogues en les principals carreteres catalanes”.

El conseller ha recordat que les darreres nits de cap d’any s’havien obtingut entre un 6 i un 8% de lectures positives i ha alertat, un cop més que “el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles”.

Buch també ha reiterat que “el consum d’alcohol o altres drogues es considera un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària  i que malgrat se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident pot incrementar i que l’única taxa segura és 0,0%”.  De la mateixa manera, ha advertit que “el consum de substàncies psicoactives també alteren les condicions físiques i psíquiques i comporten un risc greu per a la seguretat dels usuaris”.

En aquest sentit el conseller d’Interior ha destacat que “gairebé la meitat dels conductors morts en accident de trànsit (el 48,6%) el 2018 havia consumit algun tipus de substància, alcohol, drogues i/o psicofàrmacs”.

Campanya preventiva controls d’alcoholèmia

Des del dia 12 de desembre i fins diumenge 22, coincidint amb uns dies en què se celebren àpats d’empresa per les festes nadalenques, el Servei Català de Trànsit va coordinar una campanya intensiva per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i municipis de Catalunya i garantir la seguretat en la mobilitat de tots els usuaris.

 Durant aquests deu dies els Mossos d’Esquadra van realitzar un total de 1.043 controls. En aquests, es van efectuar més de 7.000 lectures d’alcoholèmia i van detectar un total de 365 positius. D’aquests, 274 conductors van ser denunciats per via administrativa (un 3,8% dels conductors sotmesos a control) i 91 van ser denunciats per via penal (un 1,2%) ja que  van superar la taxa d’alcohol de 0,6 mg/l que suposa un delicte penal. Quant a les proves d’estupefaents, es van realitzar 303 lectures i es van detectar 196 positius, el que suposa gairebé un 65% dels conductors als quals Mossos van sotmetre a control per drogues. A més, cal tenir en compte que les policies locals també van dur a terme controls en via urbana.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia