Salut

_

La consellera Vergés ha visitat el primer nadó de l'any 2020, un nen nascut a Terrassa

query_builder   1 gener 2020 14:00

event_note Nota de premsa

La consellera Vergés ha visitat el primer nadó de l'any 2020, un nen nascut a Terrassa

La consellera, visitant el nadó i els seus pares.
La consellera, visitant el nadó i els seus pares.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest matí l'Aleix, el primer nadó de 2020 nascut a Catalunya. L'Aleix ha pesat 3,87 kg  i ha nascut quan passaven només quatre minuts de la mitjanit a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, centre que enguany repeteix després que un altre nadó fos el primer de Catalunya en néixer-hi l’any passat.

Vergés ha parlat de l’Aleix com a “mostra evident de la necessitat que un país tingui un sistema de salut que ens acompanyarà al llarg de la vida en tot allò que necessitem”. “Estem defensant un sistema que atengui tothom, que afronti amb valentia tots els reptes de salut que pugui tenir l’Aleix i tothom. Ho fem amb la màxima responsabilitat, en tots els àmbits, en tots els centres i en tots els nivells assistencials”, ha afegit la consellera. Per a la titular de Salut, la benvinguda a l’Aleix és un exemple “de posar la vida i les persones al centre” del sistema de salut d’un país que vol cuidar la seva gent.

 

Els primers nadons arreu de Catalunya 

Pel què fa a la resta de demarcacions, el primer nadó de 2020 nascut a les comarques de Girona ha estat un nen, l’Héctor, que ha nascut a les 00:26 a l’Hospital d’Olot. Ha pesat 3,44 kg.

A la demarcació de Tarragona, el primer naixement de l’any també ha estat el d’un nen, l’Ander, a les 0.13h, a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla. Ha pesat 3,31 kg.

A les Terres de l’Ebre, el primer ha estat en Nil, que va néixer a les 0.43h a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Va pesar 3,62 kg.

A la Catalunya Central, el primer nadó ha estat l’Asia, nascuda a les 3.20h a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, amb 3,41 kg.

A la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran la primera ha estat la Irene, nascuda a les 1.36h a l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp. Ha pesat 2,96 kg

A la demarcació de Lleida, el primer nadó ha estat l'Aniol, nascut a les 3.15h amb 3,39 kg a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Per últim, el primer nadó a la ciutat de Barcelona ha estat la Juno, nascuda a les 1.02h a l’Hospital de Sant Pau amb un pes de 3,22 kg.

4  

Imatges

Foto1

Foto1 2403

Foto2

Foto2 2462

Foto3

Foto3 2378

Foto4

Foto4 2388

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia