President

Guardons del Turisme de Catalunya 2019

President Torra: "Reclamo la llibertat immediata del vicepresident Junqueras i que dilluns sigui al Parlament Europeu"

query_builder   9 gener 2020 19:58

event_note Nota de premsa

President Torra: "Reclamo la llibertat immediata del vicepresident Junqueras i que dilluns sigui al Parlament Europeu"

El cap de l'Executiu ha denunciat que avui, milers de catalans, senten de nou que el seu dret de vot no és respectat (Foto: Rubén Moreno)
El cap de l'Executiu ha denunciat que avui, milers de catalans, senten de nou que el seu dret de vot no és respectat (Foto: Rubén Moreno)
 • El cap de l’Executiu ha denunciat que “avui, milers de catalans, senten de nou que, malauradament, per una decisió de les autoritats espanyoles, el seu dret de vot no és respectat”
 • Ho ha afirmat en l’acte de lliurament dels Guardons de Turisme de Catalunya, amb els quals el Govern fa un reconeixement a la feina del sector turístic català i a la seva contribució per fer de Catalunya una destinació referent a nivell internacional

 El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat aquesta tarda “la llibertat immediata del vicepresident Oriol Junqueras, i que dilluns sigui al Parlament Europeu juntament amb el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín”. “Avui s’han conculcat no només els preceptes de les institucions europees, sinó també els drets polítics del vicepresident i el dret més fonamental seu, i nostre, el respecte al que els ciutadans votem”, ha denunciat el cap de l’Executiu, fent referència a la decisió del Tribunal Suprem de rebutjar suspendre cautelarment la inhabilitació de Junqueras i de no aplicar la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que li atorga la immunitat parlamentària com eurodiputat.

El cap de l’Executiu també ha posat de relleu que “avui, milers de catalans senten de nou que, malauradament, per una decisió de les autoritats espanyoles, en aquest cas dels seus tribunals, el seu dret de vot no és respectat”.

Guardonats del Turisme de Catalunya

El president ho ha afirmat en l’acte de lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya, on també ha agraït als guardonats el seu “talent, l’excel·lència i la feina ben feta” i ha destacat que l’any 2019 ha tancat amb un creixement en l’arribada de turistes internacionals i en la despesa turística. És per això, que “volem seguir defensant el model de país que tenim, amb el turisme com un dels pilars de la nostra economia”. “L’any 2019 ens van visitar 19,2 milions de turistes internacionals, un 0,6% més que el 2018, i la despesa turística ha crescut més d’un 4%, superant els 21.200 milions d’euros”, ha reblat.

A l’acte també ha participat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha afirmat que “entenem el turisme com un dels valors de l’activitat econòmica, com un actiu a preservar i evolucionar per fer-lo millor; no podem ni volem renunciar a un sector que representa el 12% del PIB de Catalunya i el 14% de l’ocupació al nostre país”.  En aquest sentit, ha volgut remarcar que “Catalunya és una destinació líder i un referent en l’àmbit turístic i cal aprofitar-ho perquè repercuteixi en el bé de tota la societat i tot el territori”.  

L’Ajuntament d’Aitona, l’Associació Turisme Garrotxa, l’Associació de Càmpings de Girona, l’Hotel i Restaurant Cal Llop de Gratallops, i la docent Dolors Vidal Casellas han estat distingits amb els guardons que lliura anualment la Generalitat amb la finalitat de reconèixer la tasca del sector turístic català i la seva contribució per fer de Catalunya un referent internacional.

Enguany, els guardons sumen una nova categoria destinada a l’enoturisme, deixant en cinc el nombre total de guardons: Millor experiència turística; Innovació en accions promocionals i comercialització; Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic; Turisme responsable; i Enoturisme.

En l’acte també s’ha presentat la publicació 100 anys de congressos de turisme de Catalunya, un llegat històric dels congressos de Turisme de Catalunya.

 • Premi a la “Millor experiència turística”: La Ruta de la flor rosa del presseguer, de l’Ajuntament d’Aitona

Amb la idea de potenciar el coneixement del paisatge agrícola, el patrimoni i l’entorn natural i cultural del municipi d’Aitona, es va posar en marxa aquest projecte dedicat al fruiturisme des d’un caràcter innovador i sostenible.   

Mitjançant la difusió de la fruita dolça local, aquest projecte impulsa la dinamització econòmica del Baix Segre a través de diverses rutes que durant tot l’any acosten els turistes als camps de fruita dolça i al procés de floració, maduració, recollida i tractament del producte agrícola per a la seva comercialització. A més, l’originalitat, la innovació i el compromís dels pagesos i la població local els ha valgut el reconeixement de la Unió Europea.

 • Premi a la “Innovació en accions promocionals i comercialització”: Associació Turisme Garrotxa

La Garrotxa és un territori que aplica la Carta Europea de Turisme Sostenible des de l’any 2001. Per tal de potenciar les empreses turístiques més actives i compromeses amb el territori, neix l’Associació Turisme Garrotxa, una entitat que aglutina el sector públic i privat, amb la participació indispensable del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

En aquests 18 anys, i sota el Servei d’Innovació i Producte, han creat diferents productes turístics amb la sostenibilitat com a factor transversal fent un total de 10 paquets de temàtiques diferents recollits en el catàleg Experiències Garrotxa Incoming que es poden adaptar a les necessitats de cada client. Es tracta del primer catàleg turístic de l’Estat que té la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible i es troba disponible en català, castellà, anglès i francès.

 • Premi al “Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic”: Dolors Vidal

Des de fa més de 30 anys, Dolors Vidal Casellas ha dedicat la seva carrera docent, de recerca i transferència de coneixement, a donar valor al Patrimoni Cultural en l’àmbit del turisme així com a conceptualitzar el Turisme Cultural.

La seva docència ha estat sempre lligada al món patrimonial. Quan l’any 1996, la formació turística va entrar a la universitat, va ser una persona que va influir per tal que al nou títol de diplomatura en Turisme hi hagués un apartat explícit de patrimoni cultural. L’any 1999 va impulsar el Màster en Comunicació i Crítica d’Art i un any més tard, va ser la primera directora del primer Màster oficial plenament dedicat al turisme cultural. Vidal també va participar en el llibre blanc pels estudis de Grau en Turisme que va encarregar la fundació ANECA l’any 2004.

Des de la Universitat de Girona, on ha estat degana de la Facultat de Turisme, ha impartit cursos arreu del territori català, espanyol i també en universitats internacionals com La Habana, Sao Paulo, París, Florència o Venècia, entre d’altres.  

 • Premi al “Turisme responsable”: Associació de Càmpings de Girona

Els càmpings de Girona han destacat pels nombrosos premis i reconeixements rebuts tant de l’estat com d’Europa per l’excel·lència en el servei, la relació qualitat/preu i les seves polítiques mediambientals i sostenibles.

Aquesta aposta els ha portat a liderar un model de turisme responsable on el medi ambient, la sostenibilitat, la cultura i la proximitat són les claus. És en aquest punt on l’Associació de Càmpings de Girona actua com a dinamitzador i catalitzador d’iniciatives de turisme responsable, així com de facilitador d’eines i oportunitats amb l’objectiu que els càmpings associats puguin adoptar mesures responsables en els seus establiments. Des de l’Associació han impulsat onze iniciatives que van des del turisme accessible i inclusiu al foment del cicloturisme, passant per la promoció dels productes de proximitat (quilòmetre zero), la distinció en qualitat ambiental, la promoció de la cultura catalana o la responsabilitat social corporativa. 

 • Premi en “Enoturisme”: Hotel i Restaurant Cal Llop de Gratallops

Al cor del Priorat, al poble de Gratallops, fa 13 anys que l’Hotel i Restaurant Cal Llop ofereix al visitant experiències inoblidables amb productes de qualitat vinculats al vi, la gastronomia, el paisatge i la cultura. En un entorn privilegiat a l’encreuament de les valls dels rius Montsant i Siurana, l’establiment disposa d’una carta amb més de 60 referències dels vins més representatius de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat i la Denominació d’Origen Montsant amb una atenció i aposta especial pels Vins de Vila de Gratallops.

Per altra banda, han quedat finalistes els següents projectes:

 • Finalista en “Millor experiència turística”: El Xalet de Prades.
 • Finalista en “Innovació en accions promocionals i comercialització”: UDURAE produccions pel projecte “Llampdesal” (Cardona).
 • Finalista en “Millor projecte de coneixement i recerca referida al sector turístic”: Escola CETT d’Estudis d’Hoteleria i Turisme (Barcelona) pel projecte SIT-BCN.
 • Finalista en “Turisme responsable”: ILUNION HOTELS CATALUNYA SA (Barcelona).
 • Finalista “Enoturisme”: Vinclass Castlexperience (Barcelona).

 

 

2  

Imatges

El president Torra ha encapçalat el lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2019 (Foto: Rubén Moreno)

El president Torra ha encapçalat el lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2019 (Foto: Rubén Moreno) 173

Fotografia amb els Guardonats del Turisme de Catalunya 2019

Fotografia amb els Guardonats del Turisme de Catalunya 2019 145

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia