Cultura

Cens

Política Lingüística obre el termini per formar part del Cens d'entitats de foment de la llengua catalana i del Cens d'entitats de foment de la llengua occitana

query_builder   13 gener 2020 10:30

event_note Nota de premsa

Política Lingüística obre el termini per formar part del Cens d'entitats de foment de la llengua catalana i del Cens d'entitats de foment de la llengua occitana

Cens

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha obert el termini per sol·licitar la inclusió i la renovació als censos d’entitats de foment de la llengua catalana i occitana. El termini per sol·licitar la inclusió al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana, que per primera vegada s’ha de fer íntegrament per via telemàtica, finalitza el 30 d’abril i s’ha de fer mitjançant aquest  formulari. El de la llengua occitana finalitza el 31 de març i s’ha de fer mitjançant aquest formulari. Les entitats han d’adjuntar a la sol·licitud la memòria de les activitats de foment de la llengua catalana dutes a terme durant l’any 2019 seguint aquest model.

El Cens d’entitats de foment de la llengua catalana, que es va crear el 2002 amb 22 entitats inicials, agrupa entitats sense ànim de lucre, organitzacions sindicals i empresarials, col·legis professionals i altres corporacions de dret públic que impulsen activitats per promoure actituds positives envers el català o per incrementar-ne el coneixement o l’ús en la població en general o en col·lectius concrets. Actualment, està format per 242 entitats de tipologia diversa (fundacions, col·legis, associacions, ateneus, centres culturals, federacions) que tenen una acció transversal. El formen 137 entitats de l’àmbit cultural, 34 de l’àmbit empresarial, laboral i professional, 21 de foment de la llengua, 18 de l’àmbit de joventut, lleure i esport, 22 d’integració social i 10 de ciència i tecnologia. L’any 2019 es van incorporar al Cens 36 noves entitats.

Gràfic de l'evolució del nombre d'entitats

El Cens d’entitats de foment de la llengua occitana, aranès a l’Aran, es va crear l’any 2018, i en formen part sis entitats: Associació d'Amics de la Sapiéncia Occitana, Associació Universitària de Cultura Occitana de la Universitat de Girona, Associacion culturau Institut Aranés, Associacion entara Difusion d'Occitània en Catalonha (ADOC), Associacion Es Paums tà promòir era musica, era lengua e era cultura aranesa i Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC).

Les donacions a favor d’entitats que figurin en el Cens d’entitats de foment de la llengua catalana o en el de la llengua occitana desgraven en l’impost sobre la renda de les persones físiques.

  • Cens d'entitats de foment de la llengua catalana

https://llengua.gencat.cat/ca/serveis/entitats/cens-entitats/

  •  Cens d'entitats de foment de la llengua occitana, aranès a l'Aran

https://llengua.gencat.cat/ca/occita/cens-dentitats-de-foment-de-la-llengua-occitana/

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia