Educació

Visita a l'Institut Pere Martell

El conseller d'Educació es compromet a actuar "de forma immediata" a l'Institut Pere Martell de Tarragona, afectat per l'explosió

query_builder   15 gener 2020 18:25

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació es compromet a actuar "de forma immediata" a l'Institut Pere Martell de Tarragona, afectat per l'explosió

  • Una bona part de les plaques del sostre han quedat malmeses com a conseqüència de l’ona expansiva, per la qual cosa s’hauran de substituir
  • “L’objectiu és que l’edifici sigui ocupat per l’alumnat i pel professorat amb mesures absolutes de seguretat”, ha recalcat Bargalló
Visita a l'Institut Pere Martell

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquesta tarda les instal·lacions del Complex Educatiu de Tarragona, on es troba ubicat l’Institut Pere Martell, que és el centre educatiu que s’ha vist més afectat per l’explosió de dimarts a una indústria química de La Canonja, tal i com ha informat el Departament d’Educació aquest matí. Durant el dia d’avui, els Bombers i tècnics del Departament, després d’avaluar els desperfectes, han conclòs que s’ha de renovar, com a mesura de seguretat, una bona part de la coberta, tasca que es durà a terme “de forma immediata”, segons ha expressat el conseller Bargalló després de la visita.

En declaracions els mitjans de comunicació, Bargalló ha manifestat que “l’objectiu és que l’edifici sigui ocupat per l’alumnat i pel professorat amb mesures absolutes de seguretat”, després de constatar que “ha quedat notablement malmès el sostre de l’edifici”. Per aquest motiu, ha afegit, es procedirà a substituir dues terceres parts de les plaques del sostre. “Aquestes mesures de seguretat es faran de manera immediata”, ha assegurat el conseller, “per tal que l’ocupabilitat de l’edifici estigui el menys alterada possible” i es pugui retornar a la normalitat “en el mínim de dies possibles”.

Visita a l'Institut Pere Martell

L’Institut Pere Martell acull diferents tallers de cicles d’FP i és, tal i com ha recordat Bargalló, “un dels grans centres de Formació Professional del país i de Tarragona”. Les instal·lacions del Complex Educatiu acullen un 84% de l’activitat lectiva de l’institut. Tot i que les classes no s’han hagut de suspendre, Bargalló ha anunciat que “treballarem de manera urgent” perquè es puguin tornar a ocupar els tallers. “La primera preocupació que tenim són les pluges anunciades per aquest cap de setmana i, la segona, garantir la seguretat de l’ocupació d’aquests tallers”, ha manifestat el conseller.

Bargalló ha afegit que s’aprofitarà la intervenció per dur a terme “actuacions de consolidació i de rehabilitació que ja hi havia previstes” al mateix institut, de forma successiva a les intervencions d’emergència.

Visita a l'Institut Pere Martell

Pel que fa a la resta de centres educatius dels barris tarragonins de Bonavista, Torreforta, La Granja i Campclar, també han presentat alguns desperfectes com a conseqüència de l’explosió, però de menor entitat. Tots ells han pogut dur a terme avui les classes amb normalitat.

Pel que fa a La Canonja, municipi on es va produir el sinistre, el centre que més ha patit les conseqüències de la deflagració és l’Institut Collblanc, amb vidres trencats i alguna esquerda, tot i que no ha patit cap dany estructural. A l’escola del mateix municipi, també han aparegut esquerdes i s’han trencat alguns vidres. Tot i així, l’institut també ha pogut acollir avui l’alumnat amb normalitat, com la resta de centres educatius dels municipis veïns.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia