Salut

Tres hospitals catalans i un britànic impulsen la compra pública conjunta de serveis de marcapassos basada en valor més important d'Europa

query_builder   20 gener 2020 16:00

event_note Nota de premsa

Tres hospitals catalans i un britànic impulsen la compra pública conjunta de serveis de marcapassos basada en valor més important d'Europa

  • El grup de quatre d’hospitals destina prop de 19,5 M€ a la contractació de serveis innovadors per millorar l’atenció a pacients amb marcapassos en la major compra conjunta internacional en aquest àmbit
  • L’Hospital de Sant Pau és el comprador principal del grup en què hi participen també l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, l’Hospital Universitari de Bellvitge i el britànic LHCH. El projecte està coordinat per l’AQuAS
  • Amb aquesta iniciativa, Catalunya continua sent un referent europeu en compra pública d’innovació basada en valor

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va fer públic el 16 de gener de 2020 –en nom del grup de compradors del projecte RITMOCORE– una licitació conjunta que servirà per a contractar serveis innovadors per a la millora de l’atenció a pacients que necessitin marcapassos.

El projecte, que ha comptat amb la coordinació i suport metodològic de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut, reuneix el grup de compradors, que està format pel Liverpool Heart and Chest Hospital (Regne Unit), l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau com a comprador principal. El valor de la licitació és de 19.424.635 €.

RITMOCORE és un dels principals projectes de compra pública d’innovació en salut actualment en curs a la Unió Europea, parcialment finançat sota el programa Horizon2020. El projecte proposa l'evolució en el tractament de pacients amb bradicàrdies que necessiten un marcapassos, aplicant així l’experiència prèvia de l’hospital de Sant Pau en la compra d’innovació en l’àmbit de Cardiologia, que ja ha donat peu a diversos reconeixements internacionals.

L’objectiu dels serveis licitats és implantar un nou model d’atenció que millori els resultats en salut dels pacients amb marcapassos, tot fent més eficient el servei públic a la ciutadania. Amb aquesta visió, el nou model inclourà, entre d’altres, el monitoratge remot dels pacients amb marcapassos, l'apoderament dels professionals de primària i la integració assistencial a través de l'intercanvi d'informació. També fomentarà l'alineament d'objectius entre tots els actors involucrats (proveïdors, professionals assistencials, gerents d'hospitals i pacients).

Així doncs, el RITMOCORE proposa passar d'una compra convencional, a una prestació de serveis innovadors que inclouran un centre de suport pel control remot dels marcapassos, el lliurament d'informació rellevant predefinida a tots els actors implicats i professionals assistencials, la integració i monitoratge de signes vitals a casa i suport a l'activació del pacient, així com un suport a la gestió del canvi del centre assistencial. El servei es basa en un model de risc compartit entre l’hospital i l’entitat proveïdora.

El concurs restarà obert a la recepció d'ofertes durant 60 dies des de la publicació de l’anunci a la plataforma de contractació pública de la Generalitat de Catalunya i al Diari Oficial de la Unió Europea.

Catalunya i la compra pública basada en valor

La compra pública basada en valor (Value-based procurement) constitueix un nou enfocament que les organitzacions amb responsabilitats en la compra pública estan incorporant per aconseguir l'adopció de solucions innovadores que aportin valor real mitjançant una major qualitat en l'atenció sanitària i més sostenibilitat per al sistema de salut. Catalunya és actualment capdavantera a Europa en el desenvolupament de projectes de compra pública basada en valor gràcies al compromís del sistema amb l’estratègia i la millora del propi sistema.

El Servei Català de la Salut va finançar el 2019 un total de 18 projectes d’innovació a través del nou Programa de Compra Pública d’Innovació en Salut per a entitats de la xarxa del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT) i orientats a la millora de la qualitat i l’eficiència de l’atenció sanitària. La Convocatòria va ser cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), esdevenint així una experiència de referència a la Unió Europea.


Més info:

Anunci de compra pública de solucions innovadores per adquirir un servei innovador de gestió integral i integrada, millorat amb l'ús de tecnologies digitals, dels pacients que utilitzin un marcapassos (RITMOCORE) , de 16 de gener de 2020. 

Projecte Europeu RITMOCORE

Compra pública d'innovació en l'àmbit de salut del Servei Català de la Salut

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia