Educació

Visita INS Pere Martell

Uns 137.000 alumnes s'han quedat sense classe avui pel temporal Gloria, la majoria a les comarques de Girona

query_builder   23 gener 2020 11:01

event_note Nota de premsa

Uns 137.000 alumnes s'han quedat sense classe avui pel temporal Gloria, la majoria a les comarques de Girona

  • El conseller d’Educació ha visitat aquest matí l’Institut Pere Martell de Tarragona, que avui ha pogut reobrir les instal·lacions
  • “Estem recollint les xifres per tenir demà una primera avaluació dels danys a tots els centres afectats”, ha afirmat Bargalló
Visita INS Pere Martell

Uns 137.000 alumnes de primària i de secundària s’han quedat aquest dijous sense classe com a conseqüència dels efectes del temporal Gloria. La majoria dels afectats, uns 118.000, pertanyen a les comarques de Girona, ja que, seguint les recomanacions de Protecció Civil, aquest dijous han mantingut el tancament tots els centres educatius de l’Alt i el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva. També s’han afegit al tancament els centres de la Garrotxa i l’escola de Planoles (Ripollès). En total, la demarcació de Girona suma avui 322 centres educatius tancats.

“Abans d’ahir, vam tenir 180.000 alumnes sense classe, i ahir uns 170.000, per la qual cosa anem baixant la xifra d’alumnes afectats”, ha manifestat aquest matí el conseller d’Educació, Josep Bargalló. Ha manifestat, però, que “a data d’avui, hi continuen havent molts alumnes que no poden anar a la seva escola, la gran majoria a les comarques de Girona, però també en altres llocs del país, sigui pel risc d’inundació o sigui pel transport escolar”.

Bargalló ha fet aquestes declaracions durant una visita a l’Institut Pere Martell de Tarragona, que avui ha pogut reobrir les portes als alumnes després de dos dies tancat pels efectes del temporal. Precisament, la del Camp de Tarragona és una de les regions catalanes on avui han tornat en funcionament tots els centres educatius.

Durant la visita, el conseller d’Educació ha explicat que l’INS Pere Martell “és un centre que va tenir afectacions estructurals per l’ona expansiva i, quan s’estava treballant per resoldre-les de forma immediata, ha vingut l’episodi de ventada i de forta pluja, i això ha fet que els primers danys hagin augmentat”.

Ara, ha afegit Bargalló, “entrem en la fase d’anàlisi dels danys, perquè moltes escoles i instituts tenen desperfectes per la ventada o l’aigua. Hem de començar a treballar molt ràpidament per solucionar-ho, tal i com vam fer a l’institut Pere Martell després de l’ona exapnsiva”. Segons ha explicat el conseller, “estem recollint les xifres per demà divendres intentar tenir ja una primera avaluació dels danys, aproximada”.

D’altra banda, el conseller d’Educació ha expressat el seu agraïment “a tots els ajuntaments i consells comarcals del país” per la seva col·laboració d’aquests dies en resoldre les incidències escolars “en una situació tant complexa i tant diversa”. També ha agraït la tasca d’aquests dies del personal educatiu dels centres afectats, “com la feina del personal del Complex Educatiu de Tarragona, que s’ha passat nits senceres treballant”. 

Després de visitar l’Institut Pere Martell, Josep Bargalló s’ha traslladat a l’Institut Cal·lípolis, situat en el mateix recinte, on ha pogut comprovar els efectes del temporal i de l’explosió, així com els problemes amb la calefacció. Aquest any 2020, s’hi farà una forta inversió per reparar-la.

Visita INS Cal·lípolis

El Maresme i el Vallès Oriental, les altres comarques més afectades

A banda de les comarques de Girona, avui també experimenten incidències escolars les comarques del Maresme i del Vallès Oriental, que, en conjunt, sumen 16.791 alumnes afectats. Al Maresme, han tancat tots els centres de Tiana, Malgrat de Mar, Palafols, Tordera i Montgat; mentre que, al Vallès Oriental, han tancat els centres de Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, Gualba, Montseny i Campins.

A la resta de territoris catalans, pràcticament han pogut obrir tots els centres educatius. A les Terres de l’Ebre, es mantenen afectacions a l’Escola Sant Jordi de l’Ametlla de Mar i a l’Escola Ítem, totes dues al Baix Ebre.

A la Catalunya Central, han tancat únicament les escoles de Cabrera d’Anoia (Anoia), Montesquiu (Osona), Gósol (Berguedà) i l’Escola L’Albiol de Sant Julià de Vilatorta.

Al Vallès Occidental, no han pogut obrir portes avui l’Escola Serraparera de Cerdanyola del Vallès i l’Institut Les Aimerigues de Terrassa. Al Barcelonès, l’únic centre afectat avui és l’Institut Riera de Badalona, perquè es manté clausurat el parc que hi serveix d’accés. Per últim, a les comarques de Lleida, avui ha tancat l’Escola Bressol Arrels de Cervera.

900 alumnes afectats per la supressió de rutes escolars

D’altra banda, uns 900 alumnes s’han vist afectats aquest dijous per la supressió de rutes escolars a causa dels efectes del temporal de vent, pluja i neu (xifra que no inclou les rutes habituals de la demarcació de Girona, que també s’han suspès a causa del tancament de tots els centres de sis comarques).

La majoria d’alumnes afectats, 800, corresponen als Serveis Territorials del Maresme i del Vallès Oriental, on avui s’han suspès 9 rutes en total. Al Camp de Tarragona, s’han cancel·lat 3 rutes i, a les comarques de Lleida, 3. A les Terres de l’Ebre, es manté una ruta suspesa al Montsià. Finalment, a la Catalunya Central, avui s’ha comptabilitzat 1 ruta fora de servei, al Berguedà.

 23 de gener de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia