Protecció Civil

S'aixeca la restricció de confinament en 20 municipis aigua avall de l'embassament de Susqueda

query_builder   23 gener 2020 22:56

event_note Nota de premsa

S'aixeca la restricció de confinament en 20 municipis aigua avall de l'embassament de Susqueda

 

  • La mesura especial es manté encara en 9 municipis

 

L’aixecament de la restricció afecta als municipis:

Osor, Susqueda, Amer, La Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Anglès, Bescanó, Sant Gregori, Salt, Girona, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Celrà, Bordils, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Sant Joan de Mollet, Flaçà, Foixà i Colomers.

Protecció Civil de la Generalitat ha decidit aquesta nit aixecar la restricció que impedia pernoctar en les plantes baixes dels habitatges en la zona inundable del Baix Ter i obligava al confinament a la resta de la mateixa conca. Aquesta decisió es basa en l’informe de l'Agència Catalana de l'Aigua de les 22 hores d’avui sobre l'estat actual de les conques. L’ACA indica que el cabal és estable o descendent des de Colomers a aigües amunt. Des de Jafre a aigües avall fins al mar, el cabal és creixent i continuarà amb tendència creixent de matinada. A Verges s’acaba de superar una mota.

 

En canvi es manté a les següents poblacions:

Jafre, Verges, Ultramort, Serra de Daró, La Tallada d'Empordà, Fontanilles, Ullà, Gualta i Torroella de Montgrí.

La restricció consisteix en:

  • Es demana als municipis afectats que no hi hagi població a les plantes inferiors dels edificis situats en zona inundable.
  • Cal, per tant, que pugin a plantes superiors segures.
  • Si no es considera segur consulti amb el seu municipi on es troba el punt d’acollida habilitat per l’Ajuntament.
  • Si té dubtes sobre si el seu domicili es troba en zona inundable, truqui al seu Ajuntament.
  • Recordi agafar els medicaments que necessiti, les claus de casa i la seva documentació personal.
  • En cap cas intenti moure el seu vehicle de lloc, ni retirar cap objecte del seu domicili si hi ha entrat aigua.
  • En cap cas baixi a plantes subterrànies.
  • La resta de la població a la demarcació de Girona que no es trobi en aquestes zones ha d’evitar la mobilitat als entorns de la zona inundable fins a nova ordre.

Es manté en vigor la restricció de les activitats a l’aire lliure en el medi natural en les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, la Selva, Pla de l’Estany i Gironès i la conca de la Tordera.

 

Tot i la tendència general decreixent, els cabals continuen sent elevats a tot Catalunya amb valors superiors al llindar màxim de perill. Per això Protecció Civil manté les recomanacions:

 

  • No us apropeu a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
  • No deixeu tampoc els cotxes aparcats en zones inundables o torrents, encara que estiguin secs.
  • No intenteu travessar mai, ni a peu ni amb vehicle, zones amb acumulació d’aigua, inclòs l’entorn urbà, ni ponts on l’aigua estigui prop de la via.

 

Es recomana especial precaució demà al matí en la franja de mobilitat de primera hora a camins i carreteres locals que poden estar afectades per inundacions o altres danys, despreniments i altres. Abans de sortir les incidències viàries al web del Servei Català de Trànsit cit.transit.gencat.cat

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia