Servei Català de Trànsit

-

Campanya per reduir la sinistralitat associada a les distraccions

Les policies de trànsit vigilaran durant aquesta setmana les distraccions en la conducció i el compliment dels semàfors

query_builder   27 gener 2020 15:57

event_note Nota de premsa

Campanya per reduir la sinistralitat associada a les distraccions

Les policies de trànsit vigilaran durant aquesta setmana les distraccions en la conducció i el compliment dels semàfors

-

Des d’avui dilluns 27 de gener fins diumenge 2 de febrer, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina, amb les policies de trànsit del cos dels Mossos d’Esquadra i Policies Locals, una campanya preventiva de control de les distraccions al volant i el respecte per les indicacions dels semàfors.

Aquesta és la primera campanya d’aquest tipus que es realitza aquest 2020 i la segona de les 19 campanyes preventives i integrals previstes per a aquest any, les quals tenen la finalitat de reduir la sinistralitat viària.


Al llarg d’aquesta setmana, les policies de trànsit vigilaran les següents infraccions: 
  • Conduir manipulant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació d’utilització manual del conductor
  • Incompliment de les obligacions indicades per un semàfor
  • Circular amb un vehicle utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l'atenció permanent a la circulació.

Les distraccions, el principal factor concurrent en els accidents

El 2019, el 24% de l’accidentalitat amb víctimes va ser per distraccions. Aquest és el motiu pel qual l’SCT insisteix en portar a terme aquestes campanyes de conscienciació i control per part de les policies de trànsit. Les distraccions causades pels telèfons mòbils són les que estan tenint conseqüències més tràgiques a les carreteres.

Quines són les sancions?

Aquestes infraccions per conduir manipulant dispositius mòbils, GPS o d’altres que es consideren incompatibles amb l'obligatorietat d’atenció permanent a la conducció, són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts del permís. En el cas dels semàfors, el fet de no respectar-los, és també una infracció de caràcter greu i suposa una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 4 punts del permís.