Ariadna Rectoret, fins ara directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, ha estat nomenada avui pel Govern nova directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).
Rectoret substitueix en el càrrec a Mercè Garau, que ha estat directora del SOC els darrers quatre anys. El Govern, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el seu conseller volen agrair-li públicament la perseverança, el compromís i la feina desenvolupada durant aquest temps al capdavant del servei públic d’ocupació. Garau ha demanat no continuar dirigint el SOC per motius personals i per la intensitat viscuda durant aquests 4 anys en què l’organisme ha hagut d’afrontar reptes interns i externs importants en la seva gestió, així com l’impuls de programes novedosos orientats a nous col·lectius.
Ariadna Rectoret i Jordi (Argentona, 1963) és diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona i ha estat des del juny del 2016 directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, entitat del sector públic depenent del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que impulsa les polítiques de formació professional per a l’ocupació adreçades a persones treballadores en actiu i que dona serveis a les empreses en aquest àmbit competencial.
La seva trajectòria professional està centrada en l’àmbit de les polítiques d’ocupació i destaca la seva experiència en intermediació, orientació i formació professional i desenvolupament de metodologies i eines de suport per a les persones. Des de l’any 1999 ha ostentat càrrecs dins de les competències de Treball de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, destaca que l’any 2000 va assumir la responsabilitat de l’Àrea d’Intermediació, Informació i Orientació Professional de la Direcció General d’Ocupació; l’any 2008 va ser designada cap del Servei de Qualificació Professional del SOC, i l’any 2011 va esdevenir directora general de Programes del SOC.
Rectoret assumeix la direcció del SOC en la recta final d’elaboració del decret que haurà de permetre el desplegament de les noves estratègies territorials del servei públic d’ocupació. Es tracta d’un reenfocament del disseny i la planificació de les polítiques actives d’ocupació perquè siguin concertades amb els agents del territori i adaptades a les necessitats dels sectors econòmics locals i de la ciutadania. De la mateixa manera, la nova directora del SOC també té entre els seus reptes més immediats seguir consolidant l’aposta d’aquest Departament per la Formació Ocupacional i Contínua i mantenir el treball i la coordinació amb el Departament d’Educació en aquesta matèria.