Acció Exterior i Unió Europea

Trobada de delegats a Brussel·les

Trobada de delegats a Brussel·les

Bosch, a la trobada de delegats: "Els pressupostos són imprescindibles per desplegar l'acció exterior del país"

El conseller emplaça els representants del Govern a "posar en valor la mesa de diàleg" a nivell internacional

query_builder   30 gener 2020 10:15

event_note Nota de premsa

Trobada de delegats a Brussel·les

Bosch, a la trobada de delegats: "Els pressupostos són imprescindibles per desplegar l'acció exterior del país"

El conseller emplaça els representants del Govern a "posar en valor la mesa de diàleg" a nivell internacional

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha esperonat els delegats i delegades del Govern a “treballar més i amb més intensitat que mai” davant la situació que viu el país. “Vull complir el compromís que vaig adquirir de desplegar l’acció exterior de Catalunya als cinc continents, i els nous pressupostos ens ajudaran a fer-ho possible”, ha afirmat. A la reunió de treball, que té lloc a la seu de la Delegació del Govern davant la Unió Europea, a Brussel·les, hi han participat els quinze representants del govern català a l’exterior.

Trobada de delegats a Brussel·les

El conseller Bosch ha obert aquest dijous la trobada, que continuarà demà divendres, i ha posat l’accent en la continuïtat del desplegament de l’acció exterior. “Estem obligats a assumir les nostres responsabilitats fins al darrer moment”, ha assegurat.

Alfred Bosch ha demanat als delegats que no deixin d’explicar la realitat del país als territoris on exerceixen les seves funcions. “Sou interlocutors davant del món per transmetre la posició del govern català”, els ha recordat. En aquest sentit, ha destacat que “la nostra feina es fonamenta en els drets humans i la democràcia, és una visió de país”, i ha recalcat que “la nostra és la via europea”.

El conseller també ha insistit en la importància de posar en valor a nivell internacional la mesa de diàleg, ja que “el diàleg i una sortida política són l’única solució per a aquest conflicte” i per això “cal que tots els actors internacionals ho traslladin a Pedro Sánchez”.

Augmenta el pressupost per a les delegacions

El conseller d’Acció Exterior també s’ha referit als pressupostos que ha aprovat l’executiu per al 2020 i els ha qualificat d’“imprescindibles per al país”. Segons ha detallat Bosch, la partida destinada a les delegacions incrementarà de 6,5 a 7,5 milions d’euros que permetran ampliar l’acció exterior del Govern.


Quinze oficines plenament operatives

La reunió ha comptat amb els quinze representants de les delegacions del Govern català a l’exterior, incloent-hi Lleïr Daban, David Poudevida i Ahmed Benallal, els delegats a Mèxic, l’Argentina i Tunísia, que des de fa uns dies tornen a exercir les seves funcions amb plena normalitat. El conseller ha celebrat el fet que Catalunya tingui ara mateix quinze delegacions plenament operatives, “més que en cap altre moment de la història”.

En els darrers mesos, la majoria de delegacions ha afrontat ofensives judicials per part del Ministeri d’Exteriors espanyol. En aquest sentit, Bosch ha destacat que en tots els casos s’ha actuat “amb intel·ligència” i la situació s’ha resolt favorablement a les delegacions. “Som aquí i seguim fent feina, perquè és la millor manera de defensar el país contra la repressió dels poders de l’Estat” ha conclòs.

El Departament d’Acció Exterior celebra periòdicament reunions de treball amb els delegats. En aquesta ocasió hi participen, a més del conseller, el secretari general del Departament, Aleix Villatoro; la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Mireia Borrell Porta; el director general d’Afers Europeus i Mediterranis de la Generalitat, Alfonso González Bondia; la directora general d'Afers Globals Elisabet Nebreda; el director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior, Oriol Duran, i els 15 delegats: la delegada davant la Unió Europea, Meritxell Serret; el delegat al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén; la delegada a Alemanya, Marie Kapretz; el delegat als Estats Units i el Canadà, Isidre Sala; el delegat a Itàlia, Luca Bellizzi; el delegat a Suïssa, Manuel Manonelles; el delegat a França, Daniel Camós; el delegat als Balcans, Eric Hauck; la delegada als Països Bàltics, Ewa Adela Cylwik; la delegada a Europa Central, Krystyna Schreiber; la delegada als Països Nòrdics, Francesca Guardiola; el delegat a Portugal, Rui Reis; el delegat a l’Argentina, David Poudevida; el delegat a Mèxic, Lleïr Daban i el delegat a Tunísia, Ahmed Benallal.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia