Educació

Fotografia inauguració institut

El conseller d'Educació inaugura l'Institut Can Record de Sant Esteve de Palautordera i l'Escola Palau d'Ametlla de Montornès del Vallès

query_builder   3 febrer 2020 16:00

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació inaugura l'Institut Can Record de Sant Esteve de Palautordera i l'Escola Palau d'Ametlla de Montornès del Vallès

Fotografia Cardedeu

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha inaugurat aquest matí dos centres educatius del Vallès Oriental i del Baix Montseny, concretament a Sant Esteve de Palautordera i a Montornès del Vallès.

Prèviament, el titular d’Educació ha arribat a Cardedeu, on l’ha rebut l’alcalde del municipi, Enric Olivé, i conjuntament han visitat les instal·lacions de l’Escola Ramon Macip-Dolors Granés. Posteriorment, s’ha traslladat a l’Institut Pla Marcell on ha fet un recorregut pels diferents espais i s’ha reunit amb l’equip directiu.

Bargalló ha ressaltat el projecte d’innovació l’Atelier, que l’escola i l’institut treballen de forma conjunta i coordinada, i que “és un dels projectes que es donen arreu del país, que són interessants i potents. Hi ha moltes maneres d’innovar,  de fer escola nova, d’adequar els processos d’aprenentatge als interessos dels alumnes. I a cada lloc es fa de la manera que el context demana. En aquest cas, la interacció entre escola i institut és excel·lent, dona bons resultats i en donarà més encara”.

Fotografia Institut Can Record

En acabar, Bargalló s’ha desplaçat a Sant Esteve de Palautordera per inaugurar el nou edifici de l’Institut Can Record, conjuntament amb l’alcalde del municipi, Daniel Fernàndez. Després de la descoberta de la placa inaugural, la comitiva ha visitat les noves instal·lacions, i després dels parlaments oficials i ha tingut lloc una actuació de música i dansa a càrrec dels alumnes del centre.

La inauguració posa punt i final a un equipament llargament esperat per la comunitat educativa del municipi, després d’11 anys de conviure amb mòduls prefabricats. El conseller ha volgut “agrair a l’Ajuntament, perquè sense ell aquest institut no hagués estat possible. És un centre nou, i això sempre fa molta il·lusió, hi ha més espais per treballar, per estudiar, per gaudir-ne. Aquest institut és una instal·lació oberta al municipi, que no només ha de servir per l’horari lectiu, de portes obertes sempre que calgui i sempre que al municipi li faci falta. Vull agrair al professorat per l’espera d’aquests anys, perquè estic convençut que el projecte educatiu millorarà”.

El centre té 223 alumnes d’ESO i una plantilla de 23 professors. La nova infraestructura té una superfície de 2.770 metres quadrats, organitzada en dues peces en forma perpendicular. L’edifici està integrat en el paisatge del Montseny a través dels colors i els materials emprats.

Fotografia Institut Palau d'Ametlla

A la tarda, Josep Bargalló s’ha traslladat a Montornès del Vallès, on conjuntament  amb l’alcalde de la població, José Antonio Montero, ha inaugurat l’Escola Palau d’Ametlla. L’acte ha començat amb la descoberta de la placa inaugural, els parlaments institucionals i un recorregut pel centre educatiu.

El conseller ha posat de manifest la implicació i compromís de l’Ajuntament en la construcció del centre i del professorat en la formació dels infants: Estem en nom del Govern per posar en valor el sistema, que té com objecte i subjecte els nens i nenes, que han d’aprendre i han de créixer. En aquest procés d’aprendre són importants els edificis, però més importants són els mestres, el professorat que fa que tirin endavant. Ens passem molt de temps reconeixent-los i encara és poc. És una feina excepcional, fonamental pel creixement dels alumnes. Gràcies al professorat per la feina i pel compromís, i també a l’Ajuntament per la coresponsabilitat, perquè sense la seva voluntat i participació l’escola no estaria construïda”. En el mateix sentit, ha remarcat que “és cert que el Departament som l’autoritat educativa, i és cert que l’Ajuntament és el responsable de les polítiques comunitàries, i l’escola és una barreja d’educació i comunitat. L’educació entesa des d’un punt de vista modern va més enllà de l’aula i va a tota la ciutat.  Per això estem treballant en un conveni per concretar la col·laboració futura”.

L’escola és un centre d’educació infantil i primària amb 235 alumnes matriculats i 18 docents. El nou edifici té una superfície de 2.483 metres quadrats repartits en dues plantes, amb espai per les aules d’infantil i de primària i les zones comunes, com ara el menjador i els patis.

 

3 de febrer de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia