Foto
  • El conseller d’Interior ha fet aquestes declaracions en resposta parlamentària en la sessió de control d’aquest matí

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha afirmat que “els objectius dels 2020 passa per reduir la presència d’alcohol i drogues en els conductors, reduir la sinistralitat en els majors de 65 anys, reforçar la seguretat dels motoristes, perseguir l’excés de velocitat i l´ús de mesures de seguretat passiva com el cinturó i acabar els treballs del Pacte Nacional per a la Mobilitat segura i sostenible com a eina transversal per reduir la sinistralitat”.

En resposta a preguntes en la sessió de control del Parlament, el conseller ha explicat que “l’any 2018 va començar amb un augment del 70% de la mortalitat a les carreteres catalanes i per això vam endegar el pla de contenció Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible que ens va permetre que al final d’any el repunt de la mortalitat fos del 10%”. “L’any 2019 es va mantenir el pla de contenció i es va reduir un 11% el nombre de víctimes mortals en les vies interurbanes, tot i tenir 171 persones mortes”, ha informat.

Buch ha manifestat que “els elements causants de la sinistralitat són l’excés de velocitat, les distraccions i un repunt en el consum d’alcohol i drogues per part dels conductors”.

Finalment, el conseller ha expressat que “pel que fa als col·lectius més afectats, un 38,6% de víctimes mortals formen part dels col·lectiu vulnerable (motoristes, ciclistes i vianants), i un 43% els majors de 65 anys. Calen estratègies concretes per aquests col·lectius”.