Polítiques Digitals

Fòrum d'Inversió Dones TIC emprenedores

El Govern impulsa un fòrum d'inversió dirigit a dones emprenedores del sector tecnològic

query_builder   6 febrer 2020 13:54

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa un fòrum d'inversió dirigit a dones emprenedores del sector tecnològic

  • L’acció s’inscriu en un dels nous eixos estratègics del Pla "DonaTIC" que el Govern aprovarà pròximament, segons ha anunciat la directora general de Societat Digital, Joana Barbany
  • Les 10 empreses participants al Fòrum han sol·licitat un finançament total de gairebé 4M€ per desenvolupar els seus projectes tecnològics i fer créixer els seus negocis
  • La voluntat del Departament de Polítiques Digitals és incrementar el nombre de dones en llocs de presa de decisions i fomentar l’emprenedoria en l’àmbit digital
Fòrum d'Inversió Dones TIC emprenedores

10 startups tecnològiques liderades per dones TIC emprenedores han presentat aquest dimecres les seves propostes davant d’un centenar d’inversors al ‘Fòrum d’Inversió Dones TIC emprenedores’ organitzat conjuntament per la xarxa internacional de Business Angels Keiretsu Forum i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. En total, les participants han sol·licitat finançament per un import total de gairebé 4M€ per tirar endavant els seus projectes tecnològics. El suport del Govern de la Generalitat a aquest fòrum d’inversió, a través de la Direcció General de Societat Digital, s’emmarca en l’objectiu estratègic d’impulsar l’emprenedoria i el lideratge de les dones TIC amb la finalitat última d’augmentar i posar en valor el talent digital femení en un àmbit fortament masculinitzat.

Així ho ha dit durant l’obertura del fòrum la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, que ha explicat que “l’impuls d’aquest fòrum s’inscriu en un dels quatre eixos estratègics del nou Pla DonaTIC que el Govern aprovarà pròximament: el que promou la participació plena i efectiva de les dones TIC en la presa de decisions i l’emprenedoria”. Barbany ha afegit que l’objectiu últim d’aquesta línia estratègica és “treballar per la igualtat d’oportunitats de lideratge en tots els àmbits de presa de decisions en la vida política, econòmica i pública i, alhora, trencar la segregació vertical de les dones i fomentar la transversalitat intrageneracional”.

 

Sobre el Fòrum d’Inversió Dones TIC emprenedores

Aquesta edició ha estat coorganitzada conjuntament per la Generalitat, Keiretsu i Everis. Està adreçat a dones cofundadores o CEOs d’startup tecnològiques que busquen finançament per créixer. Ha rebut més de 100 sol·licituts.

Un jurat encapçalat per la directora general de Societat Digital Joana Barbany i el president de Keiretsu Forum, Miquel Costa, i integrat per representants d’Everis, WA4TEAM i l’Observatori Dona i Empresa de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha seleccionat les 10 empreses finalistes que han participat al Fòrum celebrat avui a l’Everis Living Lab.

Les empreses han presentat solucionats vinculades a diferents sectors com el ‘gaming’, open data, edutech, sostenibilitat, mobilitat o biotech.

Entre les 10 empreses finalistes que han presentat la seva proposta avui, l’startup Bitac ha obtingut el Premi al millor projecte presentat al Fòrum, en reconeixement al seu treball innovador en el camp de l’eHealth.

4  

Imatges

Fòrum d'Inversió Dones TIC emprenedores

Fòrum d'Inversió Dones TIC emprenedores 5364

La directora general de Societat Digital al 'Fòrum d'Inversió Dones TIC emprenedores'

La directora general de Societat Digital al 'Fòrum d'Inversió Dones TIC emprenedores' 6085

La directora general de Societat Digital al 'Fòrum d'Inversió Dones TIC emprenedores'

La directora general de Societat Digital al 'Fòrum d'Inversió Dones TIC emprenedores' 6976

Fòrum d'Inversió Dones TIC emprenedores

Fòrum d'Inversió Dones TIC emprenedores 6855

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia