President

Els presidents Torra i Sánchez, durant la reunió

President Torra: "Hem de negociar per encarar l'arrel del conflicte polític i abordar les solucions reals"

query_builder   6 febrer 2020 16:52

event_note Nota de premsa

President Torra: "Hem de negociar per encarar l'arrel del conflicte polític i abordar les solucions reals"

Els presidents Torra i Sánchez. Autor: Jordi Bedmar
Els presidents Torra i Sánchez. Autor: Jordi Bedmar
  • Després de reunir-se al Palau de la Generalitat amb el president Sánchez afirma que “nosaltres no estem aquí per generar falses promeses ni expectatives, nosaltres volem solucions”
  • Insta a “reconèixer la presó i l’exili com a part de la solució”

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest migdia després de reunir-se amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Palau de la Generalitat, que “hem de negociar per encarar l’arrel del conflicte polític i abordar les solucions reals”. “Nosaltres no estem aquí per generar falses promeses ni expectatives, nosaltres volem solucions”, ha afegit. Després d’una hora i mitja de reunió, el cap de l’Executiu ha comparegut davant dels mitjans de comunicació i ha afirmat que “cal establir les condicions i el format” perquè la mesa de negociació “tiri endavant”.

El cap de l’Executiu ha explicat al president Sánchez que té “voluntat” d’encapçalar una mesa de negociació “liderada pels dos presidents” i destinada a “respondre i resoldre políticament el conflicte”. “Fa molt temps que a Catalunya estem preparats pel diàleg i la negociació, si té voluntat real de resoldre el conflicte”, ha afirmat. Tot i així, ha precisat que “nosaltres sabem què anem a defensar en aquesta mesa negociació, però lamento que, encara avui, no sabem quina és la proposta del govern espanyol”.

El president Torra li ha expressat la seva disposició a reunir aquesta mesa de manera immediata: “tant de bo no hagués costat tant que el sit and talk hagués estat possible”. “No ha estat per culpa nostra que no s’hagi fet”, ha lamentat.

Durant la trobada, el president de la Generalitat ha recordat al president espanyol “que cal reconèixer la presó i l’exili com a part de la solució”, perquè “sense resoldre presó i exili no resoldrem el conflicte polític”. En aquest sentit, també ha posat l’accent en la unitat de les forces independentistes perquè “sense unitat, sense responsabilitat i sense sentit de país” no es pot arribar a una solució. En paraules del president Torra, cal treballar “avantposant sempre els interessos de la nació per damunt de qualsevol interès partidista”.

El president també ha comunicat al president Sánchez la voluntat de designar equips tècnics que preparin la mesa liderada pels dos presidents “perquè sigui realment útil i eficaç”. “Hi hem estat d’acord i li agraeixo que ho hagi acceptat”, ha manifestat, concretant que aquests equips hauran d’establir “contingut, format i calendari de la primera reunió i també establir una mirada a mig termini”.

A més, el president ha detallat que traslladarà els resultats de la reunió a la taula d’actors del moviment independentista, “on som els tres grups del parlament, entitats sobiranistes i Consell per la República”. “Jo no sé actuar de cap altra manera si no és amb la força de la unitat”, ha deixat clar.

4  

Imatges

Reunió

Reunió 4153

Salutació

Salutació

Salutació Galeria Gòtica

Salutació Galeria Gòtica 940

Guàrdia de gala Mossos

Guàrdia de gala Mossos 2787

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia