Territori

Imatge

El Parc Natural del Cadí-Moixeró restableix els accessos tancats pels efectes del temporal Gloria

query_builder   7 febrer 2020 10:08

event_note Nota de premsa

El Parc Natural del Cadí-Moixeró restableix els accessos tancats pels efectes del temporal Gloria

  • La brigada del parc ha dut a terme aquesta setmana actuacions de neteja d’arbres caiguts i retirada de pedres en diverses carreteres i pistes dins del seu àmbit per restablir la normalitat quan abans
  • En coordinació amb els ajuntaments de la zona, ha actuat a Béixec, Estana, el Querforadat, Cava, Ansovell, el Ges, Fórnols, Cornellana, Tuixent i Josa de Cadí, i a mesura que es fongui la neu, intervindrà a cotes més altes, per netejar camins
Imatge

El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha dut a terme aquesta setmana actuacions urgents per restablir la normalitat dins del seu àmbit després del temporal Gloria. En col·laboració amb els ajuntaments dels municipis ubicats dins del seu àmbit, el parc ha actuat per netejar camins, carreteres i pistes d’accés a punts diversos, que van quedar afectats per la intensa neu, pluja i vent associat a aquesta borrasca. Concretament, als pobles de Béixec, Estana, el Querforadat, Cava, Ansovell, el Ges, Fórnols, Cornellana, Tuixent i Josa de Cadí.

Sobretot han estat els importants gruixos de neu humida caiguda, els que han provocat la caiguda de nombrosos arbres, que han acabat afectant a la circulació de vehicles a carreteres i pistes dels municipis del parc. La més afectada ha estat la carretera d’accés al poble de Cava, tallada a conseqüència d’una esllavissada de roques i arbres. Així, la brigada del parc ha treballat per retirar els arbres tombats per a facilitar l’accés de la maquinària i permetre la neteja de la via.

També s’ha actuat retirant arbres caiguts i brancatge en diferents pistes forestals que donen accés al parc, com la d’Estana a Coll de Pallers, de Riu de Cerdanya a Coll de Pendís i l’accés als miradors del Pla de l’Àliga d’Estana.

Imatge

Maquinària especial per obrir accessos

Puntualment, el parc ha emprat maquinària específica per poder accedir a la masia de Cal Xorro, al municipi de Cava, després de quedar aïllada per la neu. Així mateix, ha netejat les pedres caigudes per una esllavissada a la pista que dona accés al nucli de Rebolleda i Via del Nicolau, al municipi de Guardiola de Berguedà, amb una maquinària  retroexcavadora.

D’altra banda, la brigada ha treballat per habilitar diversos aparcaments de vehicles que havien quedat coberts per la neu, per tal de facilitar l’accés al gran nombre de visitants que aquests dies s’han apropat aprofitant els gruixos existents, per practicar diverses activitats de neu, com baixada amb trineu, raquetes o esquís, o gaudir del paisatge hivernal.

Un cop enllestides aquestes feines més urgents, a mesura que la neu es fongui, es podrà accedir a cotes més altes, per tal de concentrar les feines en les diferents pistes forestals que han quedat bloquejades a més alçada.

4  

Imatges

Imatge

Imatge 176

Imatge

Imatge 360

Imatge

Imatge 230

Imatge

Imatge 269

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 393

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia