Educació

Fotografia conveni

El Departament d'Educació i l'Ajuntament de Terrassa signen un acord per a la construcció del futur Institut escola Sala i Badrinas

query_builder   10 febrer 2020 14:23

event_note Nota de premsa

El Departament d'Educació i l'Ajuntament de Terrassa signen un acord per a la construcció del futur Institut escola Sala i Badrinas

  • Josep Bargalló i Jordi Ballart han formalitzat el protocol aquest matí. El conseller i l’alcalde han visitat l’Escola Sala i Badrinas i l’Institut Santa Eulàlia

 

  • Bargalló: “Qualsevol proposta de transformació educativa de la ciutat es farà amb la corresponsabilitat necessària entre les dues administracions i de mà a mà”
Fotografia escola

El Departament d’Educació i l’Ajuntament de Terrassa han signat aquest matí un acord de col·laboració per a l’execució de les obres del futur Institut escola Sala i Badrinas. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han formalitzat l’acord amb la signatura del protocol a l’Ajuntament del municipi.

 

El conseller ha destacat la importància de la col·laboració entre les administracions en l’àmbit educatiu: “Més enllà de l’acord concret -que agraïm moltíssim a l’Ajuntament-, s’ha produït un acord genèric, un acord previst a la Llei d’Educació de Catalunya, que parla de les zones educatives, un acord de corresponsabilitat entre l’autoritat educativa del país, el Departament, i l’autoritat comunitària de la ciutat que és l’Ajuntament. I l’educació és també una acció comunitària. I les accions comunitàries també pertanyen al camp de l’educació. Per tant, el que és lògic avui és que qualsevol proposta de transformació educativa de la ciutat es faci amb la corresponsabilitat necessària entre les dues administracions i de mà a mà”.

 

El conveni preveu que les dues administracions col·laborin en la construcció del futur institut escola, atès que a la ciutat hi ha una necessitat de places d’educació secundària generada per l’increment de la població escolar en aquesta etapa. El titular d’Educació ha recordat que “en aquests moments tenim 3000 escoles al país i 50 instituts escola. És una eina minoritària però que ens permet planificar el futur perquè el curs vinent tinguem l’oferta necessària de secundària, que ens augmenta; i perquè d’aquí uns anys podem redistribuir l’oferta de formació professional”.

Fotografia conveni

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Terrassa col·laborarà amb el Departament d’Educació en el cost de construcció de l’edifici, que tindrà dues línies d’educació infantil, primària i ESO. “L’aposta dels instituts escola és una aposta de país perquè és una eina, no és l’única eina però és una eina per garantir la continuïtat d’un projecte educatiu, una eina per garantir una bona transició entre primària i secundària, una eina per lluitar contra la segregació, una eina per garantir l’escolarització de secundària, una eina amb la qual creiem”, ha remarcat Josep Bargalló.

El conseller i l’alcalde, prèviament a la signatura del conveni, han visitat les instal·lacions actuals de l’Escola Sala i Badrinas. El centre té actualment 473 alumnes matriculats entre P3 i 6è de primària. Creada el curs 2011-2013, l’escola basa els seus fonaments en els pilars de l’educació plurilingüe, la innovació educativa, la inclusió i la coeducació. Després de visitar les instal·lacions del centre, Bargalló i Ballart han mantingut una reunió amb l’equip directiu.

 

La comitiva també ha visitat alguns dels espais de l’Institut Santa Eulàlia, un centre de 921 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i grau superior. L’institut participa en nombrosos programes tant a nivell de secundària com d’ensenyaments postobligatoris. Així, per exemple, forma part d’iniciatives com per exemple InnovaFP, ActivaFP, el projecte #Aquíproubullying o la formació professional dual.

 

 

10 de febrer de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia