Servei Meteorològic de Catalunya

Mapa

El Servei Meteorològic de Catalunya estrena una nova aplicació web per a la Xarxa d'Observadors Meteorològics (XOM)

query_builder   11 febrer 2020 10:36

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya estrena una nova aplicació web per a la Xarxa d'Observadors Meteorològics (XOM)

  • Des d’avui, les dades dels observadors i vigilants de la XOM es poden consultar en el nou format al web meteo.cat
  • Els integrants de la XOM disposen ara d’una millor eina per introduir les observacions meteorològiques


El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat, presenta una nova aplicació web per als col·laboradors de la Xarxa d’Observadors Meteorològics.

Amb aquesta nova aplicació, pensada per a la visualització i introducció d’observacions i d’avisos de vigilància meteorològica, es facilita la tasca dels col·laboradors millorant la usabilitat de l’aplicació web en tota mena de dispositius. A més, gràcies a la incorporació de filtres de coherència per a les diverses variables, també es millora el control de qualitat previ a l’enviament de les dades; assegurant-ne la validesa.

Tal com es pot veure en la següent imatge, la visualització de les observacions diàries es fa mitjançant un mapa on es poden triar les principals variables meteorològiques. Per veure la informació de totes les variables per a cada estació, n’hi ha prou amb seleccionar l’estació desitjada i la informació hi apareix detallada.

 

Mapa çobs

Pel que fa a la visualització de la vigilància meteorològica, el mapa següent mostra en color vermell el municipi en el qual s’hi ha realitzat una observació, i en color blau la comarca a la qual pertany.

Mapa vigi


Els avisos de vigilància es poden filtrar segons el meteor que es desitgi visualitzar al mapa. El detall de cada avís de vigilància permet veure la informació addicional que els col·laboradors fan arribar, i també hi ha la possibilitat d’incorporar-hi fotografies.

A partir d’avui les observacions de la XOM es poden consultar en el nou format als següents enllaços  https://www.meteo.cat/observacions/xom_observaciohttps://www.meteo.cat/observacions/xom_vigilancia. En el cas de la vigilància meteorològica les dades s’actualitzaran cada 30 minuts, i en el de les observacions diàries, tres cops al dia: a les 9.30 h, a les 11.30 h i a les 16.00 h.

Aquest nou servei respon a l’objectiu de millora constant dels productes que l’SMC ofereix a tots els seus usuaris.

Aquesta aplicació s’ha desenvolupat íntegrament per l’àrea de Tecnologies de la Informació (TIC) de l’SMC.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

 

11 de febrer del 2020

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 322

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia