Direcció General de Comunicació

Temporal

El Govern inverteix 291.000 euros en estudis i projectes per valorar i reparar els danys fets pel temporal als ports de l'Ampolla i Blanes

query_builder   11 febrer 2020 13:30

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix 291.000 euros en estudis i projectes per valorar i reparar els danys fets pel temporal als ports de l'Ampolla i Blanes

El Consell Executiu ha aprovat la declaració d’emergència per una reparació provisional al port de Blanes, així com un estudi tècnic i dos projectes per reparar els danys estructurals que han patit els ports de l’Ampolla i Blanes a causa del temporal Gloria i buscar les millors solucions per reparar les infraestructures, en què l’empresa pública Ports de la Generalitat invertirà 291.000 euros. Aquests estudis tècnics, que han de valorar els danys estructurals dels dics de recer dels dos ports, són el pas previ a la redacció del projectes d’obra amb els quals s’executaran les actuacions d’emergència per arranjar les afectacions del temporal Gloria.

 

Port de Blanes

 

El port de Blanes ha patit danys estructural en un tram del dic de recer, atès que el temporal Gloria va provocar una concentració d’ones que incidia amb molta energia a l’escullera i en el tram de l’espatller afectat. Ports ha actuat amb celeritat i ja s’ha fet una primera actuació provisional per arranjar l’esvoranc causat pel fort onatge a l’escullera i l’obertura feta en un tram de l’espatller d’uns 30 metres de longitud. L’actuació provisional d’emergència va consistir en posar peces d’escullera per tapar l’esvoranc i l’obertura de l’espatller. Paral·lelament, s’està fent un estudi de propagació de l’onatge per analitzar com actua amb el dic de recer, així com la redacció del projecte d’obres de reparació del dic i la seva direcció d’obres. L’estudi, la redacció del projecte i l’actuació d’emergència tenen un cost de 130.000 euros.

 

Port de l’Ampolla

 

El port de l’Ampolla ha patit danys estructurals en el dic de recer i la redacció del projecte constructiu i l’assistència tècnica a la direcció d’obra de la reparació que es farà al dic de recer de l’Ampolla tenen un import de 161.00 euros.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia