Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern aprova la modificació i actualització dels Estatuts del Teatre Nacional de Catalunya

query_builder   11 febrer 2020 13:30

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la modificació i actualització dels Estatuts del Teatre Nacional de Catalunya

El Govern de la Generalitat ha autoritzat la modificació dels Estatuts de Teatre Nacional de Catalunya i n’ha aprovat un nou text refós per tal que s’adapti a la normativa de la llei de societats.  El Teatre Nacional de Catalunya, SA és una societat mercantil, íntegrament participada per l’Administració de la Generalitat i adscrita al Departament de Cultura, i està constituïda mitjançant escriptura autoritzada notarialment des del 15 de setembre de 1995.

 

El 22 de maig i el 24 d’octubre de l’any passat, el Consell d’Administració d’aquesta societat va acordar modificar els seus Estatuts per tal d’actualitzar-ne el text i adaptar-lo a la legislació mercantil vigent.

 

L’aprovació per part del Govern suposa l’autorització al representant de l’Administració de la Generalitat a la Junta General de Teatre Nacional de Catalunya, SA per tal que voti a favor de la modificació dels Estatuts socials i el text refós. 

 

La modificació aprovada suposa, entre altres coses, que  tot i que la denominació legal de la societat és  "TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA, S.A.", l’entitat pot emprar com a nom comercial la denominació  TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA i les seves sigles.

 

Les modificacions acordades també amplien l’objecte del Teatre Nacional de Catalunya per tal que pugui cedir espectacles i produccions pròpies a tercers; difondre i promoure les arts escèniques i l’activitat pròpia del Teatre; organitzar jornades i dissenyar i impartir cursos de formació relacionats amb les arts escèniques.

 

Els nous Estatuts també regulen modificacions sobre l’emissió de títols de propietat de la societat, així com les formes pràctiques per convocar la seva Junta General, quins poden ser els seus assistents o quin tipus de participació telemàtica hi pot haver. També regula la metodologia per constituir i modificar el seu Consell d’Administració i es remet genèricament a la legislació sobre societats de capital per concretar que correspon al Govern de la Generalitat la decisió sobre qüestions com la dissolució o la liquidació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia