• Elaborarà un projecte de decret que modificarà el reglament actual del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
  •  El Consell Executiu ha pres avui coneixement de la consulta pública prèvia que es portarà a terme

El Govern impulsarà una nova regulació del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) que facilitarà l’accés a la informació que es publica; augmentarà l’eficiència i la qualitat del procés d’edició, publicació i difusió del DOGC; i garantirà la seguretat jurídica i la coherència de la normativa reguladora.

 

En aquest sentit, el Govern elaborarà un projecte de decret que modificarà la normativa actual -el Decret 129/2010, de 21 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament del DOGC- que regula l’ordenació, l’estructura i la gestió del DOGC. Avui el Consell Executiu ha estat informat de la realització de la consulta pública prèvia que es portarà a terme.

 

Concretament, la iniciativa proposada té els següents objectius. En primer lloc, allò relatiu a facilitar l’accés a la informació que es publica al DOGC. Es vol disposar d’una estructura del contingut del DOGC que faciliti l’accés de la ciutadania als documents que puguin ser del seu interès, en funció dels ens i òrgans emissors i del contingut d’aquells; assegurar sempre l’autenticitat i la integritat de les còpies en format digital dels documents publicats al DOGC; incorporar les possibilitats d’accés a la informació derivades de l’evolució dels mitjans tecnològics; i preveure instruments alternatius que garanteixin la publicació i consulta del DOGC en cas de possibles incidències.

 

En segon lloc, la nova normativa preveu incrementar l’eficiència i la qualitat del procés d’edició, publicació i difusió del DOGC. Concretament, disposar d’una estructura més adaptada a les necessitats i expectatives dels ens i òrgans emissors dels documents a publicar; garantir que totes les persones que emeten ordres d’inserció de documents al DOGC estan legalment facultades per poder-ho fer; determinar el contingut de les ordres d’inserció en funció de la informació que sigui estrictament necessària per a la finalitat de la publicació oficial; preveure l’edició de diversos annexos a un número del DOGC per tal de poder atendre totes les publicacions en els terminis requerits; millorar la resposta a les expectatives dels emissors de documents pel que fa als terminis de publicació en les edicions ordinàries; i establir, en el marc de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, els òrgans competents per ordenar la publicació de documents al DOGC.

 

En tercer lloc, el nou projecte de decret vol garantir la seguretat jurídica i la coherència de la normativa reguladora del DOGC. Més específicament, vol adaptar l’edició i la publicació del DOGC a l’evolució experimentada per tot el marc legal que hi té una incidència directa o indirecta; i, particularment, vol incorporar al contingut dels documents que s’han de publicar al DOGC els requeriments derivats del marc legal vigent en matèria de protecció de dades personals.