• Confirma que la primera reunió de la mesa de diàleg entre els dos Governs tindrà lloc “en les properes dues setmanes” 
  • Assegura que el MWC es celebrarà a Barcelona fins al 2023 i manifesta la seva voluntat d’allargar la permanència del congrés més enllà d’aquesta data
El vicepresident Aragonès, durant l'entrevista al programa Hoy por Hoy

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha remarcat avui que la taula de diàleg entre els Governs de Catalunya i Espanya és “un pas molt important” per començar a resoldre un conflicte institucional “que fins ara no s’ha gestionat”. En una entrevista al programa “Hoy por hoy” de la Cadena SER, Aragonès ha subratllat que, “per primer cop, el Govern espanyol ha entès que entre Catalunya i l’Estat hi ha un conflicte polític, i no podem desaprofitar l’oportunitat de resoldre’l”.

“Sabem que aquest conflicte no es resoldrà de la nit al dia en els termes que nosaltres volem, que són els de l’amnistia i el referèndum, però que la taula comenci a caminar ja suposa un canvi de registre”, ha valorat el vicepresident. Sobre la data per a la celebració de la primera reunió entre representants dels dos Governs, ha confirmat que la trobada tindrà lloc “al llarg de les properes dues setmanes”.

Aragonès s’ha referit també a la decisió dels organitzadors del Mobile World Congress de cancel·lar l’esdeveniment per l’epidèmia del coronavirus. El vicepresident, que en els darrers dies ha estat en contacte amb el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman,  ha considerat que el fet que el MWC no es celebri és una “mala notícia” perquè “té un impacte molt positiu sobre Barcelona i sobre l’economia catalana”, però que aquesta situació no desitjada també ha servit per “reforçar l’aliança entre GSMA i les institucions catalanes de cara a properes edicions”.

El vicepresident ha explicat  assegurat que el MWC es celebrarà a Barcelona fins a l’any 2023, i ha manifestat la seva voluntat que la permanència del congrés a Barcelona vagi més enllà d’aquesta data. En aquest sentit, també ha recordat que els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2020, actualment en fase de tramitació parlamentària, preveuen inversions en el recinte Fira de Barcelona “perquè sigui un saló líder a nivell europeu per acollir grans esdeveniments com el MWC”.

Preguntat sobre els futurs Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), Aragonès ha reconegut que les negociacions pressupostàries són complexes, fins al punt que “nosaltres vam arribar a un acord sobre els Pressupostos de la Generalitat després de cent hores i cinc mesos de reunions”. El vicepresident ha afirmat que els PGE han de fer front a múltiples compromisos envers Catalunya, com ara el deute pendent pel desplegament dels Mossos d’Esquadra o el finançament de les prestacions previstes a la Llei de dependència. “L’Estat i Catalunya havien de cofinançar-les al 50%, però actualment 1.500M€ els posa Catalunya i l’Estat només 300 M€”, ha lamentat. Pel que fa a l’aprovació dels comptes catalans, el vicepresident preveu que s’aprovin al Parlament a mitjans del proper mes de març.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1452

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 76