• El cap de l’Executiu ha convocat al Palau representants de les institucions i dels agents vinculats al Mobile World Congress per analitzar la situació arran de la cancel·lació del certamen
  • El president destaca que Catalunya “ha donat exemple de com el país respon unit i ferm davant d’embats importants” i que es treballarà perquè el 2021 hi hagi “una nova i gran edició del MWC”
El president ha encapçalat la reunió que ha tingut lloc al Palau e la Generalitat. Autor: Jordi Bedmar
El president ha encapçalat la reunió que ha tingut lloc al Palau e la Generalitat. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat aquest matí l’oportunitat que suposa l’economia digital perquè “Catalunya lideri el progrés i el benestar social del segle XXI”, passant de ser “la gran fàbrica d’Espanya a un dels grans hubs digitals d’Europa i del món”. “Volem un país que sigui motor de l’economia digital i de la indústria 4.0., però que, a la vegada, sigui referent també d’un nou humanisme tecnològic. D’una societat que situï els nous drets laborals i digitals dels ciutadans com una de les seves prioritats”, ha destacat el cap de l’Executiu.

Així s’ha expressat Quim Torra en la reunió que ha convocat aquest matí al Palau de la Generalitat amb representants dels agents socials i les institucions vinculats al Mobile World Congress per analitzar la situació arran de la cancel·lació del certamen.

En aquesta estratègia de fer de Catalunya un referent digital en el nou mapa del món que s’està configurant, “el Mobile World Congress, així com altres esdeveniments referents en tecnologies digitals avançades, com les smartCities, internet de les coses, el 5G, la ciberseguretat, la intel·ligència artificial o el blockchain, són peces clau”, ha reivindicat el president. I ha insistit que aquest “no és un desafiament dels polítics o només dels polítics, sinó de tothom”.

“Si Catalunya vol ser un país digital, ho aconseguirem amb l’esforç de tots, no només perquè sigui un desig que compartim, sinó perquè ens avalen anys de treball conjunt i l’experiència de les ultimes setmanes, on el front institucional s’ha mantingut ferm i unit i ha donat exemple de com el país respon unit davant d’embats importants”, ha assegurat. I, en aquest sentit, ha volgut agrair “la imatge d’unitat i energia” que s’ha visualitzat amb la reunió, així com la “prudència i confiança” en les diferents intervencions respecte a l’anàlisi de la suspensió del MWC.

Per refermar la unitat institucional en aquest àmbit, Quim Torra ha subratllat que “totes les parts ens emplacem i conjurem per treballar plegats per tal que el 2021 tornem a tenir a Barcelona una nova i gran edició del MWC”.

El president també ha anunciat la creació d’una comissió interdepartamental, formada pels departaments d’Economia i Hisenda, de Presidència, de Polítiques Digitals i Administració Pública, d'Empresa i Coneixement i de Treball, Afers Socials i Famílies, que analitzarà totes les propostes que s’han posat sobre la taula al llarg de la reunió i mantindrà el contacte amb els agents implicats, a qui se’ls farà un retorn de les mesures que es puguin prendre.

Han participat a la reunió el Cercle d’Economia; Pimec; la Cambra de Comerç; Cecot i Foment del Treball; els sindicats UGT i CCOO; Fira de Barcelona; BCN Mobile World Capital; els ajuntaments de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat; la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya, i més d’una vintena d’empreses tecnològiques. Per part de la Generalitat, han acompanyat el president, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró; la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

1  

Imatges

Fotografia de la reunió

Fotografia de la reunió 1195