Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la memòria preliminar per elaborar el primer Codi de finances públiques de Catalunya

El Govern aprova la memòria preliminar per elaborar el primer Codi de finances públiques de Catalunya

query_builder   18 febrer 2020 14:52

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la memòria preliminar per elaborar el primer Codi de finances públiques de Catalunya

  • El principal objectiu és actualitzar i recollir en un sol text tota la regulació que afecta les finances públiques i la gestió del pressupost i que es troba dispersa en diferents normes
  • El text d’aquest avantprojecte de llei estarà exposat a consulta pública a través del portal Participa gencat durant trenta dies

El Govern ha aprovat la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei del Codi de finances públiques de Catalunya. El text, que s’exposarà a consulta pública aquesta mateixa setmana a través del web Participa gencat, té com a principal objectiu aglutinar en un sol text jurídic tota la normativa vigent fins al moment en matèria de finances públiques i de gestió dels comptes públics de l’administració catalana i que actualment es troba dispersa en diferents normes (Llei de finances públiques de Catalunya, Llei de l’Estatut de l’empresa pública, i totes les modificacions que s’han anat introduint sobre aquestes matèries en les diferents “lleis d’acompanyament” dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya). D’aquesta manera, segons el text aprovat avui, es reforça la seguretat jurídica, ja que es disposarà d’un marc jurídic de les finances “clar i coherent” que facilitarà i agilitarà la seva actualització.

En aquest sentit, també es vol introduir en l’Avantprojecte de llei els criteris i la sistemàtica d’avaluació de les polítiques que la Generalitat ha anat incorporant a la seva gestió de Govern durant els darrers anys, així com els mecanismes i mesures de lluita contra la corrupció en la gestió dels fons públics. Aquesta és una de les iniciatives legislatives incloses en el Pla normatiu de l’Administració de la Generalitat per als anys 2019 i 2020 i en l’Estratègia de lluita contra la corrupció i d’enfortiment de la integritat pública.

La memòria preliminar, que es podrà consultar durant trenta dies, proposa articular el futur Codi de finances públiques de Catalunya en vuit llibres:

-Llibre 1: part general. Aquí s’inclouria l’objecte i àmbit d’aplicació, principis, responsabilitats generals, els drets i les obligacions de la Generalitat.

-Llibre 2: del patrimoni

-Llibre 3: els pressupostos

-Llibre 4: de comptabilitat

-Llibre 5: tresoreria, endeutament i garanties

-Llibre 6: subvencions i ajuts

-Llibre 7: el control econòmic i financer

-Llibre 8: de la responsabilitat econòmica i financera

Segons el text aprovat avui, aquesta iniciativa legislativa no tindrà cap impacte econòmic per a l’administració.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia