Territori

Imatge de l'acte amb el secretari Gavín

Isidre Gavín anuncia que el Govern presentarà unes noves Rodalies de Lleida abans de tres mesos

query_builder   18 febrer 2020 18:24

event_note Nota de premsa

Isidre Gavín anuncia que el Govern presentarà unes noves Rodalies de Lleida abans de tres mesos

  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat afirma que en les pròximes setmanes s’implantarà un nou bitllet combinat entre els serveis AVE i els de Rodalies a l’àrea de Lleida
Imatge de l'acte amb el secretari Gavín

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha anunciat que el Govern presentarà una nova proposta de Rodalies Lleida abans de tres mesos, “amb una visió general de millora del transport públic”.

 

Aquesta proposta analitzarà la demanda existent en els diferents corredors de transport públic que hi ha al territori per millorar l'actual oferta, ja sigui amb tren o bus o amb la combinació dels dos modes de transport. D'aquesta manera, en funció de les necessitats detectades es plantejarà un increment de les freqüències de tren o bus en aquells corredors on existeixin unes necessitats de demanda que no estan ben ateses, com en el cas del Lleida-Cervera, segons ha dit el secretari.

 

Amb la voluntat d’enfortir el transport públic, Gavín també ha explicat que en les pròximes setmanes s’implantarà un bitllet combinat entre els serveis ferroviaris de Rodalies de Catalunya a l’àrea de Lleida i els d’alta velocitat AVE que realitzen parada a l’estació de Lleida-Pirineus, per afavorir la intermodalitat en transport públic en aquest territori. Aquest bitllet s’inserirà en el sistema tarifari integrat de l’ATM de Lleida. Gavín ha fet aquest anunci amb motiu de la reunió de la Plataforma per la millora de la línia Lleida-Manresa que ha tingut lloc aquest matí a la seu de la Diputació de Lleida.

 

D’altra banda, el secretari ha anunciat que la Generalitat i Renfe han assolit un acord amb Renfe per a la renovació de la flota de trens de tot Catalunya, a més d’un contracte de serveis que es resoldrà en el context d’un traspàs “que obligui a les administracions de l’Estat a complir i executar”.

 

D’altra banda, Gavín ha remarcat que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha acordat amb la Diputació de Lleida i l’ATM la redacció d’un estudi per implantar aparcaments dissuasius a les estacions de Rodalies, per a potenciar la intermodalitat.

1  

Imatges

Imatge acte

Imatge acte 737

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 167

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia