Educació

Visita

Educació crearà un tercer institut a Palafrugell

query_builder   19 febrer 2020 12:40

event_note Nota de premsa

Educació crearà un tercer institut a Palafrugell

  • Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, durant la visita a dos centres educatius del municipi
Visita del conseller Josep Bargalló a l'Escola Barceló i Matas

El Departament d’Educació crearà el proper curs 2020-2021 el tercer institut a Palafrugell, l’Institut Nou Palafrugell. Així ho ha anunciat avui el conseller d’Educació, Josep Bargalló, durant la seva visita a dos centres educatius del municipi. Bargalló ha assenyalat que l’estrena del nou centre de secundària permetrà reordenar el mapa escolar “d’una manera més lògica”.

El nou institut de Palafrugell s’iniciarà amb 3 grups de 1r d’ESO, com a conseqüència del gran creixement d’alumnat d’ESO. El conseller ha recordat que “Palafrugell no tenia una nova oferta educativa de secundària des de fa 50 anys, des de la creació dels dos primers instituts, i això és una anomalia en tot el territori”. Bargalló ha recalcat que “ara tenim molts més alumnes a secundària i, per tant, hem de fer una oferta consolidada i adequada a la realitat. I això ens obliga a fer nous plantejaments i canvis d’ubicació”.

El conseller ha fet aquestes declaracions després de visitar l’Escola Barceló i Matas i l’Institut Frederic Martí Carreras, que comparteixen un mateix recinte. En primer lloc, Bargalló ha recorregut les aules de l’escola i ha mantingut una trobada amb l’equip directiu del centre. L’escola té 384 alumnes d’educació infantil i primària, i participa en projectes com ara Escola Verda, Pla d’Entorn, o el Pla Català de l’Esport. A continuació, Bargalló ha visitat els espais de l’Institut Frederic Martí Carreras, que és la segona seu del centre al municipi.

Visita del conseller Josep Bargalló a l'Escola Barceló i Matas

Precisament, l’estrena del tercer institut de Palafrugell permetrà a l’INS Frederic Martí “poder redefinir els seus espais i tenir tots els alumnes més propers”, segons ha explicat Bargalló durant la visita. “Aquesta aposta per un tercer institut acabarà de completar l’oferta educativa de la ciutat, i això ens obligarà als uns i als altres a definir espais ja molt més consolidats, amb l’avantatge que a Palafrugell ho podem fer de mà a mà amb l’Ajuntament, que és un agent educatiu actiu”. Segons ha afegit el conseller, “la solució provisional de l’Institut Frederic Martí també s’ha pogut fer pel curs vinent. gràcies a la cessió d’espais municipals”.

Ara, ha explicat el conseller, “el que hem de definir amb l’Ajuntament és aquest mapa definitiu de la ciutat, on sembla evident que necessitarem nous espais i edificacions”. En tot cas, ha ressaltat Bargalló, “mantenim l’oferta de tots els centres d’infantil i primària, i fem un tercer de secundària. Reordenem d’una manera més lògica el mapa escolar de Palafrugell, i apostem perquè no només respongui a les necessitats actuals, sinó també a les previsions de futur”.

En acabar la visita, el titular d’Educació ha mantingut dues reunions amb directors de centres educatius: d’una banda, amb els centres educatius de municipis propers a Palafrugell, i de l’altra, amb els centres públics i concertats del propi municipi.
 

19 de febrer de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia