• Pere Aragonés s’ha reunit avui amb representants de la Taula del Tercer Sector, en el marc d’una ronda de trobades amb agents socials i econòmics per traslladar-los les línies mestres dels Pressupostos per al 2020.
Fotografia de la reunió

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha avançat avui que una part dels recursos addicionals derivats de la flexibilització de l’objectiu de dèficit per al 2020 es destinarà a millorar les tarifes que reben les empreses del tercer sector social que presten serveis per encàrrec de les administracions públiques.

Aragonès ha explicat que el Projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2020, actualment en fase de tramitació parlamentària, “ja preveia una millora de les tarifes que es paguen a les entitats que presten serveis a les persones”, però que la flexibilització de l’objectiu de dèficit anunciada recentment pel ministeri d’Hisenda permetrà elevar la despesa global de la Generalitat en uns 70 milions d’euros, “i una de les prioritats a l’hora d’assignar aquests recursos addicionals serà millorar el pagament de les tarifes d’atenció a les persones”, ha anunciat.

El vicepresident ha fet aquest anunci avui després d’una trobada amb representats de la Taula del Tercer Sector Social, en el marc de la ronda de trobades que Aragonès i el seu equip estan realitzant aquests dies per traslladar les línies mestres del Projecte de pressupostos als agents econòmics i socials dels país. Aquest matí, el vicepresident s’ha reunit amb representants empresarials, i demà ho farà amb sindicats.

Durant la reunió amb la Taula del Tercer Sector, el vicepresident ha estat acompanyat pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, qui ha destacat que “aquests nous recursos serviran per millorar la qualitat i l’atenció a les persones i també han de revertir en les condicions dels treballadors, en un sector eminentment feminitzat”. A la reunió també hi han assistit la Secretària d’Economia, Natàlia Mas, i el Secretari General Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta.

“Tres de cada quatre euros de l’increment pressupostari es destinen a despesa social

Pel que fa al contingut del projecte de comptes públics, Aragonès ha recordat que preveu un increment de la despesa de més de 3.000 M€, dels quals “tres de cada quatre euros es destinen a despesa social”. Entre les mesures més destacades, ha esmentat la recuperació del finançament de les escoles bressol, al qual es destinaran 70 M€, o la reducció d’un 30% de les taxes universitàries.

2  

Imatges

Fotografia (1)

Fotografia (1) 933

Fotografia (2)

Fotografia (2) 1413

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 69