Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern crea l'empresa pública Salut Catalunya Central per gestionar l'Hospital Sant Bernabé de Berga

query_builder   25 febrer 2020 15:10

event_note Nota de premsa

El Govern crea l'empresa pública Salut Catalunya Central per gestionar l'Hospital Sant Bernabé de Berga

  • La nova empresa serà cent per cent pública i dependrà del Servei Català de la Salut

El Govern de la Generalitat ha aprovat la creació de l’empresa pública Salut Catalunya Central, que assumirà la gestió de l’Hospital Sant Bernabé de Berga (aquest centre està gestionat actualment per un organisme municipal autònom, la Fundació Benèfica de l’Hospital Sant Bernabé). La nova empresa serà cent per cent pública i dependrà del Servei Català de la Salut (CatSalut). Aquest acord compta amb el vistiplau del Departament de Salut, el Departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda i l’Ajuntament de Berga.

Amb la constitució de Salut Catalunya Central s’assegura la viabilitat i el futur de l’Hospital Sant Bernabé i en surten beneficiades totes les parts. L’Ajuntament de Berga blinda encara més l’hospital de referència dels seus veïns de qualsevol adversitat, i el centre tindrà una governança més sòlida i més estabilitat econòmica i institucional per poder afrontar els reptes de futur del sistema sanitari públic.

El Departament de Salut, a través del CatSalut i l’Ajuntament de Berga, va iniciar els tràmits d’aquest traspàs l’any 2017 i es van constituir diferents grups de treball; però l’aplicació de l’article 155 va frenar el projecte. A finals del 2018 es van tornar a reiniciar els treballs.

El model de Berga és el mateix que s’ha aplicat a Reus i Móra d’Ebre amb la constitució de dues empreses públiques (acord de Govern del 24 de desembre del 2019) per gestionar l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i el de Móra d’Ebre, que estaven en mans de societats municipals de l’Ajuntament de Reus.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia