Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern destina més de 2 milions d'euros a la reparació dels danys provocats pel temporal Gloria als ports d'Arenys de Mar i Sant Carles de la Ràpita

query_builder   25 febrer 2020 15:08

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 2 milions d'euros a la reparació dels danys provocats pel temporal Gloria als ports d'Arenys de Mar i Sant Carles de la Ràpita

El Consell Executiu ha aprovat la declaració d’emergència per a la reparació dels danys estructurals que ha patit el dic de recer del ports de l’Arenys de Mar (Maresme) i el dic, el passeig i el vial d’accés als molls Montsià i Trabucador del port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), a causa dels desperfectes causats per la borrasca Gloria. Ports de la Generalitat invertirà 2.064.000 euros a l’execució de les actuacions d’emergència per arranjar les afectacions del temporal als dos ports.

Arenys de Mar (2 milions d’euros)

El port d’Arenys de Mar ha patit danys estructurals al dic de recer, on els forts onatges van ultrapassar amb força la infraestructura i van provocar la pèrdua d’escullera en dos sectors del dic, a més de desperfectes creats al vial de llevant i les afectacions a alguns béns materials dels concessionaris de la zona. L’actuació d’emergència preveu la reposició de blocs de formigó per reparar les dues parts afectades del dic, amb l’objectiu d’assegurar l’estabilitat del dic i la protecció del moll  de llevant davant dels futurs temporals. Prèviament a la reparació de l’escullera, es crearà un vial provisional per al pas de camions amb les peces d’escullera que s’iniciarà demà. Les obres de reparació tenen un cost de 2 milions d’euros i un termini d’execució de sis mesos.

Sant Carles de la Ràpita (64.000 euros)

El port de Sant Carles de la Ràpita ha patit danys estructurals a l’escullera del dic est, al costat de les instal·lacions de Sant Carles Marina, al passeig annex i al vial d’accés als molls Montsià i Trabucador. L’acció continuada del fort onatge durant tres dies consecutius ha provocat el desplaçament de pedres d’escullera del dic est, l’enfonsament d’un tram de la base del passeig i l’arrencada d’algunes peces del paviment al llarg dels 560 metres de passeig adossat al moll Montsià. Les obres preveuen la reposició d’escullera a la part afectada per assegurar l’estabilitat del dic est davant dels futurs temporals, així com la reconstrucció de la base del passeig en el tram afectat, la reposició de les peces de paviment afectades al passeig i l’asfaltatge del vial. L’actuació d’emergència té un import de 64.000 euros, s’iniciarà la propera setmana i tindrà un termini d’execució de dos mesos i mig.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia