Salut

El secretari de Salut Pública, el Dr. Joan Guix, i la Dra. Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut.

Una italiana resident a Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

query_builder   25 febrer 2020 19:07

event_note Nota de premsa

Una italiana resident a Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

El secretari de Salut Pública, el Dr. Joan Guix, i la Dra. Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha confirmat avui el primer cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’una dona, de nacionalitat italiana i de 36 anys, resident a Barcelona que va viatjar a Bèrgam i Milà, a Itàlia, entre el 12 i el 22 de febrer. El passat dia 24 va presentar simptomatologia i es va adreçar a l’Hospital Clínic, on des d’aleshores està aïllada en confirmar-se que té la Covid-19. La dona, que no té cap patologia de base, té una simptomatologia similar a la de la grip.

El Departament de Salut ja ha identificat les persones que van estar en contacte estret amb la jove i que estan en aïllament domiciliari de catorze dies. Tots ells són "persones sanes a qui se’ls fa una vigilància activa" i un monitoratge de la temperatura. Joan Guix també ha explicat que si aparegués simptomatologia se’ls faria les proves corresponents per descartar el coronavirus. A més, ha volgut remarcar que "el contagi requereix un contacte estret, a menys de dos metres. Estem parlant de família i de l'entorn més immediat".

Fins aquest mati, el Departament de Salut ha investigat un total d’onze possibles casos de coronavirus, deu dels quals han donat negatiu i un de positiu: el de la jove italiana. A més, s’estan investigant vuit casos més.

El secretari de Salut Pública també ha indicat que se segueix el Protocol, que permanentment es va actualitzant, i ha informat que avui s’ha incorporat com un dels criteris principals de detecció del coronavirus a persones amb clínica respiratòria procedents, a més de la Xina, de quatre regions del nord d'Itàlia (la Llombardia, el Vèneto, Emília-Romanya i el Piemont; i també de Corea del Sud, de l’Iran i de Singapur.

Durant la roda de premsa, el secretari de Salut Pública ha fet una crida a la calma a la població: “No requerim mascaretes, sobretot, cal seguir les mesures d’higiene habituals: rentar-se sovint les mans amb sabó; utilitzar mocadors de paper d’un sol ús i tossir tapant-se amb l’avantbraç ”. També ha assenyalat que “el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics” i ha recomanat a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 Salut Respon.

1  

Imatges

Fotografia del secretari de Salut Pública, el Dr. Joan Guix, i la Dra. Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut.

Fotografia del secretari de Salut Pública, el Dr. Joan Guix, i la Dra. Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut. 3623

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia