President

Reunió de seguiment arran del primer cas de coronavirus detectat a Catalunya

El president Torra encapçala la reunió de seguiment arran del primer cas de coronavirus detectat a Catalunya

query_builder   25 febrer 2020 21:39

event_note Nota de premsa

El president Torra encapçala la reunió de seguiment arran del primer cas de coronavirus detectat a Catalunya

La reunió de seguiment s'ha dut a terme al Palau de la Generalitat
La reunió de seguiment s'ha dut a terme al Palau de la Generalitat (Foto: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit aquest vespre al Palau de la Generalitat la reunió de seguiment arran del primer cas de coronavirus detectat a Catalunya. A la reunió hi ha pres part també el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Meritxell Budó; la consellera de Salut, Alba Vergés (que ha entrat per videoconferència); el conseller d’Interior, Miquel Buch; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i el secretari de salut pública, Joan Guix.

En aquesta reunió la consellera Vergés ha explicat l’origen i l’evolució d’aquesta nova malaltia, que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anomenat COVID-19, i els protocols que s’han seguit després de confirmar-se el primer cas de coronavirus a Catalunya: una dona de 36 anys, un cas lleu i gens preocupant, que no revesteix gravetat. Estem en una fase de contenció. No es tracta d’un cas de transmissió comunitària dins el territori sinó que és un cas d’importació. En aquest sentit, s’ha constatat que el sistema català de salut està preparat i els protocols funcionen, i s’ha recordat que Catalunya té un dels millors sistemes sanitaris d’Europa. Per això, els assistents a la reunió han coincidit a llançar un missatge de tranquil·litat i recordar les mesures de precaució lògiques davant de qualsevol epidèmia com són la higiene de mans i mesures com, per exemple, tossir amb l’avantbraç. Així mateix, el telèfon 061 està disponible per resoldre qualsevol dubte que els ciutadans puguin tenir relacionats amb aquesta nova malaltia com és el coronavirus.

D’altra banda, el Govern ha acordat en la seva reunió del matí impulsar l’Estratègia d’Emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc pel cas específic del coronavirus, que s’integra al Departament de Salut. Aquesta eina ha de servir per potenciar la coordinació interdepartamental, prevenir i compartir informació per tenir una resposta encara més ràpida en el control de malalties transmissibles. El seguiment de les Emergències associades a malalties transmissibles es farà a través del comitè de direcció del Pla d’Actuació del PROCICAT per pandèmies, format pels Departaments de Salut i Interior. Es tracta d’un Pla existent de ja fa anys que es va crear precisament per afrontar situacions de malalties emergents d’alt risc.

La consellera Vergés, titular del Departament responsable de la coordinació de les activitats relacionades amb l’elaboració de l’Estratègia, ha convocat per demà els secretaris generals de tots els Departaments i el secretari del Govern per abordar totes les qüestions relacionades amb el coronavirus.

1  

Imatges

El cap de l'Executiu ha encapçalat la reunió de seguiment arran del primer cas de coronavirus detectat a Catalunya (Foto: Rubén Moreno)

El cap de l'Executiu ha encapçalat la reunió de seguiment arran del primer cas de coronavirus detectat a Catalunya (Foto: Rubén Moreno) 2876

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia